Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
Inspiration
17 maj 2019

Hållbar golvbehandling – med noll underhåll!

Vad sägs om ett golv inom offentlig verksamhet och industri som håller länge? Det är grunden i Hållbar Tekniks affärsidé. Att deras kunder gör ekonomisk vinst är självklart en bonus.

Även om prisbelönta Hållbar Teknik AB är en firma som lackar golv så är det inte bara en firma som lackar golv. Till att börja med har Årets nya företagare i Umeå generalagenturen för den klimatsmarta underhållsprodukten Wearmax som väsentligt förlänger livslängden på golv hos kunderna inom stad, kommun, landsting och industri över hela Sverige.

 

Hållbar Teknik tar ett helhetsgrepp på varje uppdrag. När beställningen är lagd kan kunden släppa allt och fakturan blir aldrig en överraskning. Sammantaget en mycket uppskattad arbetsmetod, enligt vd Andreas Bodén som gärna stämmer av sina idéer med Almi.

 

Hållbar Teknik har både deltagit i Almis mentorprogram och i program för affärsutveckling.

Vår mentor var ett bra bollplank som bekräftade våra planer och gav oss nya infallsvinklar. Almis rådgivare har både bidragit med råd och med viktiga kontakter. När Almi gillar vad vi gör på sociala medier så sprider sig vår verksamhet på ett trovärdigt sätt
Andreas Bodén och medgrundaren Andreas Hörnberg.

Båda två hade arbeten i helt andra branscher när de fick förfrågan om att introducera den keramiska lacken Wearmax i Sverige. De tog reda på att löpande golvunderhåll är den enskilt största utgiftsposten i kommun och landstingsfastigheter. Produktbladet lovade guld och gröna skogar. För att försäkra sig om att det stämde utfördes ett gemensamt test med Akademiska Hus på en linoleummatta där det passerar närmare 8 000 personer per dag.

– Förut gjordes någon typ av behandling varannan månad. Efter behandling med Wearmax i februari 2015 har de inte behövt behandla mattan en enda gång.

Hållbarhet för miljö och människa är Umeåföretagets främsta argument. Att behandlingsmetoden dessutom ger kunden en ekonomisk vinst kommer som en bonus i slutet av säljpresentationen.

– Vi vill ha långsiktiga relationer och anstränger oss i alla led för att vara en bra samarbetspartner. Idag har vi många nöjda kunder som ringer tillbaka.

Nyligen inledde Hållbar Teknik ett fördelaktigt samarbete med golvunderhållsjätten Bona AB.

– Vi är i en kraftig expansionsfas. Stockholmskontoret är i gång, snart etablerar vi oss i Göteborg och Malmö. Nya medarbetare utbildas löpande internt.

Hållbar Teknik är skuldfria och har hela tiden växt organiskt. Det senaste erbjudandet är en miljövänlig metod för rengöring av textilmattor.

– Vi utmanar och ifrågasätter traditionella tekniker, produkter och processer inom fastighetsförvaltningsbranschen. Vi vill göra bättre.

 

Fakta: Hållbar Teknik Sverige

Företaget grundades: 2015
Antal arbetande personer i bolaget: 7
Omsättning 2018: Drygt 3 miljoner kronor
Almis insats: Rådgivning