Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Inspiration

Infinite Yoga växlar över till livesända klasser online

Hälsa är A och O i corona-tider. Därför var det inget alternativ att sluta hålla yogaklasser för Infinite Yoga i Malmö. Företaget växlade istället om till livesända online-klasser.

När coronakrisen drastiskt blev mer påtaglig bestämde sig Johanna Lindberg som driver Infinite Yoga i Malmö att växla om verksamheten. Nu livesänds alla klasser online.


– Läget förändrades snabbt. Vi såg att många inte kunde komma till studion längre och behövde hitta ett sätt att kunna fortsätta erbjuda yoga. Nu när stora förändringar sker snabbt omkring oss är behovet av den andningspaus som yogan kan ge större än någonsin. Vi tog beslutet att gå online och omställningen skedde över en natt, berättar företagets vd Johanna Lindberg.

johanna-lindberg-och-kristin-montagu-evans - öppnas i nytt fönster
Johanna Lindberg, vd för Infinite Yoga, och Kristin Montagu-Evans, som sköter stora delar av företagets digitala omställning.

De har tidigare testat någon enstaka livesänd meditation över Facebook, men använder nu Vimeos livefunktion.


– Det handlar mycket om att möta människor där de är just nu. Både geografiskt, men också rent känslomässigt. Det är ju det vi jobbar med i yogan – att utövarna ska få verktyg för att landa i nuet och ta hand om sina känslor, såsom stresshantering som är påtaglig nu.

 

Johanna Lindberg och medarbetarna fick snabbt sätta sig in i de nya, digitala förutsättningarna.

 

– Vi såg att vi behövde agera snabbt – både för att behovet av yoga är stort och för att vi som relativt nystartat bolag inte kan pausa vår verksamhet. Vi vet inte hur länge det kommer att se ut så här i samhället och vi behöver vara beredda att följa med i utvecklingen.

Vi insåg att vi måste se på nya lösningar och har nu tagit ett kliv in i en helt ny värld. I vanliga fall hade vi planerat en sådan här lansering i flera månader. Nu har vi fått göra det över en natt.
Johanna Lindberg, vd Infinite Yoga

Johanna Lindberg har fyra anställda och flera externa yogalärare som konsulter. Alla har varit med på förändringen.


– Vi insåg att vi måste se på nya lösningar och har nu tagit ett kliv in i en helt ny värld. I vanliga fall hade vi planerat en sådan här lansering i flera månader. Nu har vi fått göra det över en natt. Det är verkligen en läroprocess, vilket vi har varit tydliga med mot kunderna. De har varit väldigt förstående.

 

När de nu har några dagars livesändningar i ryggen märker de att de når en ny målgrupp också – de har yogautövare med från olika delar av landet och även en svensk deltagare från Nederländerna, som suttit i karantän.

 

Nu planerar de för att hålla stort liveevent där de bjuder in hundratals deltagare via verktyget Zoom till helgen där det också finns möjlighet till interaktion mellan utövarna.


– I dessa tider är vi väldigt digitala. Jag tror att vi även behöver fortsätta möta andra människor – kommunicera, prata och dela, även om det är online. Det är en viktig medicin mot rädsla och oro. Vi vill mötas för att känna kraften i att landa, yoga och meditera tillsammans. Och online kan vi nu vara så många fler som möts än vi annars kan i vår yogasal.

Vi behöver hitta nya innovativa lösningar. Min rådgivare Kristin Teleman kommer med nya infallsvinklar och hur vi kan nå ut till grupper som vi i vanliga fall inte når. Helt ovärderligt och jag är extremt tacksam över det.
Johanna Lindberg

Som företagare har Johanna Lindberg haft sina anställda och sitt nätverk som bollplank. Hon ringde också tidigt upp sin rådgivare hos Almi.


– Det är lätt att känna sig ensam som företagare, speciellt i en situation som vi aldrig har upplevt förut. Vi behöver hitta nya innovativa lösningar. Min rådgivare Kristin Teleman kommer med nya infallsvinklar och hur vi kan nå ut till grupper som vi i vanliga fall inte når. Helt ovärderligt och jag är extremt tacksam över det, säger Johanna Lindberg.