Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
Inspiration

Smarta hem-företaget M.nu växer med nöjda kunder

Sveriges ledande nätbutik för det smarta hemmet har varit lönsam från dag ett, haft dubbelsiffrig tillväxt sju år i rad och får i oberoende undersökningar konstanta toppbetyg av sina kunder.
Almi har gett skjuts genom affärsutveckling.

Internationaliseringen av Linköpingsföretaget M.nu är på god väg och har fått ytterligare skjuts med Verifieringsmedel från Almi. Bolagets grundare, ägare och vd Erik Freiholtz har tidigare varit adept i Almis Mentorprogram samt gått en ledarskapsutbildning i Almis regi.

I ett skede när ens eget företag bara växer och växer är det såklart jättebra att både få stämma av med någon som driver ett större företag och med småföretagare från andra branscher. Ur ett tillväxtperspektiv är många utmaningar desamma och vi har mycket att lära av varandra.

Framgångsfaktorerna för M.nu kan enligt Erik Freiholtz summeras i engagerad och kunnig personal, roliga produkter och snabba leveranser.

– Mottot är att skapa den nätbutik vi själva skulle vilja handla i. Det innebär att vi i varje läge gärna hjälper våra kunder att hitta den bästa lösningen. Vi gör ofta filmer för att inspirera och för att underlätta installationen. Om någon ändå får problem är kundsupport snabba att svara.

Den nära dialogen med kunderna har också bidragit till att bredda sortimentet, som består av allt från enklare smarta belysningsartiklar till mer avancerade automatiserade värmesystem. Alla produkter är CE-godkända och dessutom testade i labbet hos M.nu.

– Vi som jobbar här är väldigt intresserade av tekniken. Många produkter kan vi till och med bättre än tillverkaren själv, inte minst när det gäller att bygga ihop olika system.

På sistone har försäljningen till detaljhandeln och till byggföretag, som installerar smarta hemmet-lösningar i nybyggen, ökat väsentligt. Mer långsiktigt satsar M.nu på att lansera lektionstips till skolan för att inspirera till kreativa och roliga programmeringsövningar.

Vi brinner för att fler ungdomar ska få en mer avslappnad inställning till teknik. Själv började jag vid sidan av sjuksköterskestudierna att tillverka och sälja uppkopplade temperatursensorer.

M.nu drevs som ett hobbyföretag fram till för tre år sedan då Erik Freiholtz lämnade arbetet inom ambulanssjukvården för att satsa fullt ut på karriären som e-handlare. Företaget har hela tiden vuxit med eget kapital.

För andra året i rad har M.nu, i sällskap men en knapp promille av Sveriges alla företag, kvalat in till Veckans Affärers Superföretagarlista. Här ryms bara de mest effektivt lönsamma snabbväxarna som har koll på sina finanser.

Fakta: M.nu

Företaget grundades: 2006.

Antal anställda: 6.

Omsättning 2018: 30 miljoner kronor.

Almis insats: Affärsutvecklingscheckar, rådgivning.

Kontakta oss

Ring oss på 0771-55 85 00 eller fyll i kontaktformuläret.

Vi har inte möjlighet att ringa upp. Vi återkommer via mejl och det är därför är viktigt att du anger vad du vill ha hjälp med.
*
*
*
*
?