Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
"När Almi trodde på oss vågade även banken göra det"
- Anna Vister, Eivy Clothing
Inspiration

Almis lån var som en kvalitetsstämpel

Företaget Eivy Clothing grundades när Anna Vister behövde packa lätt inför en snowboard-säsong. Lånet hos Almi gav en smidigare väg in hos banken och Almis affärsrådgivning var som terapitimmar för ägarna.

 

Under hashtaggen #unboredonboard lägger Eivy Clothings kunder upp bilder på sig själva, iklädda blom- och leopardmönstrade underställ med integrerade neckwarmers. Någon syns i skidbacken, en annan i baren, på gymmet, bredvid surfbrädan på stranden eller på jobbet.

 

Det Årebaserade klädföretaget, med visionen att eliminera överskottsbagage, har sedan fyra år tillbaka gett sig ut på en snabb tillväxtresa med äventyrliga tjejer och världens tolv största bergsnationer i fokus.

Almi har bidragit med mikrolån och rådgivning. Det var när Anna Vister försökte packa lätt inför en snowboard-säsong i St Anton som hon kom på att det behövdes ett plagg som både värmer i backen och är snyggt i andra sammanhang.

 

25 år gammal grundade Anna Vister företaget Eivy Clothing.
– Då var underställ en bortglömd produktgrupp som jag hade bestämt mig för att utveckla med snygga prints och marknadens första integrerade neckwarmer. De manliga inköparna förstod inte grejen med ett leopardmönstrat underställ men så fort jag visade för kvinnliga inköpare sa de: "Wow"!"

 

Med Almis hjälp kunde Anna Vister satsa vidare:

Det betydde väldigt mycket, för då vågade banken också gå med. Att Almi trodde på mig och min affärsidé var som att få en kvalitetsstämpel.

Införsäljningen gick stegvis framåt, hela tiden med siktet inställt på att Eivy skulle bli ett globalt varumärke. Hösten 2015, när kollektionen hade presenterats för ett stort antal europeiska distributörer inom snowboardområdet, lossnade det ordentligt på internationell nivå.


– Min man Martin hade kommit in i bolaget något år tidigare och vi två råddade med allt tills det blev ohållbart. Ändå var vi tveksamma till att anställa. Vi värnade om vår frihet och var inte jättesugna på att själva ha personalansvar.

 

I det skedet hörde Almi av sig med ett erbjudande om en plats i deras program för affärsutveckling.

Vi kallade det för våra terapitimmar. Genom att bolla med Almi kunde vi fatta många viktiga beslut, bland annat att anställa en operativ ledare med personalansvar. Hon har även fått gå en ledarskapsutbildning i Almis regi. Hur bra som helst.

Hållbarhet finns med som en röd tråd i allt Eivy gör.
– Slow fashion är vår grej och vi är emot konsumtionshets. Vi vill inspirera tjejer att ha kul: Åka bräda, skidor, resa och hitta sin egen väg. Våra produkter är multiFUNktionella och hela vårt koncept bygger på att ett och samma plagg kan fungera för olika tillfällen.

 

Är du intresserad av Almis olika lån? Läs mer här!

Fakta Eivy Clothing

Grundades: 2009
Antal anställda: 6
Omsättning: 15 miljoner kronor (30 april 2019)
Almis insats: Mikrolån, rådgivning