Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
Inspiration

Gasellföretag inom Life Science med sikte på Norden

Ulrika Hammarström Lüllmaa sa upp sig, startade eget och grundade Scandinavian CRO AB. Drygt 10 år senare har företaget, som utför uppdragsforskning, blivit utsett till årets Gasell – två gånger! Idag har företaget omkring 25 anställda och i femårsplanen ingår en etablering på hela den nordiska marknaden.

Scandinavian CRO AB startades 2006. Innan dess var Ulrika Sverige-ansvarig på ett annat bolag inom Life Science-branschen. Det var när hon inte fick stöd av sin chef när hon ville läsa en MBA, något som hon drömt om länge, som Ulrika bestämde sig för att säga upp sig, starta eget och köra sitt eget race – vilket blev startskottet till Scandinavian CRO.

 

Uppdragsinriktad forskning inom Life science

Scandinavian CRO erbjuder uppdragsforskning inom life science och medicinteknik. Deras kunder vänder sig till dem när de har en produkt som de vill ta till marknaden, eller som de vill få registrerad eller godkänd. Scandinavian CRO ger rådgivning och genomför kliniska studier. De är snabbfotade och erbjuder dessutom flexibla lösningar för varje kund.

 

- Många konkurrenter är stora och tröga i sin organisation, detta passar inte de små eller medelstora företagen, där passar vi bättre. Idag är vi ca 25 anställda och vi har nyligen satt en femårsvision som bygger på att vi inom 5 år ökar till 50 anställda. Vi ska också skaffa fysiska kontor i Norge, Finland och Danmark. Danmark är av särskilt intresse eftersom det händer mycket där just nu inom Life Science, berättar Ulrika.

Almis stöd är en viktig pusselbit för oss. Många företagare har inte insett hur mycket viktig hjälp som finns att få från dem.
Ulrika Hammarström Lüllmaa

Kontakt med Almi

Ulrikas första kontakt med Almi var genom Almis mentorprogram via Ulrikas förra jobb. Som företagsledare fick hon en mentor via Almi, som Ulrika fortfarande har god kontakt med. Samarbetet med Almi fortsatte när Ulrika startade Scandinavian CRO och de har bland annat fått tillväxtcheckar för internationalisering som möjliggjort en vidareutveckling av flera tjänsteområden.

 

Och för ett år sedan gick Scandinavian CRO med i Almis tillväxtprogram och har sedan dess tagit fram en femårsvision och fått värdefull input från andra tillväxtföretag inom olika branscher.

- Tillväxtprogrammet är fantastiskt bra, med kunniga coacher. Det har varit värdefullt att få bolla vad vi är bra på och vad vi borde jobba mer med, både med Almi och med de andra tillväxtföretagen i programmet. Det är spännande att ta lärdom av andra och utbytet som detta ger har varit det allra bästa. Att vi ärligt delar med oss till varandra, berättar Ulrika.

Scandinavian CRO
Foto:Paal Uglefisk Lund

Gör som Scandinavian CRO och boka ett möte med oss på Almi

Ulrikas bästa tips för ett framgångsrikt företagande

Att driva företag är sällan enkelt och okomplicerat, snarare tvärtom. Nedan följer Ulrikas bästa tips för hur du blir framgångsrik i ditt företagande.

 

 • Bra värderingar & Företagskultur
  Affärer görs mellan människor, och att ha sunda värderingar och en bra företagskultur tror jag gynnar affärerna.
 • Olikheter är bra - komplettera varandra
  Vi jobbar mycket med olikheter och mångfald. Att vara olika med olika kompetenser och egenskaper är gynnsamt, det gäller att ta reda på hur man kompletterar varandra på bästa sätt.
 • Var inte rädd för att be om hjälp
  Ett av mina viktigaste råd i företagande är att inte vara rädd för att be om hjälp och att vara prestigelös. Almi har varit ett stort stöd för oss och att faktiskt erkänna att man inte är bäst, gör att man kan ta in rätt kompetens i olika situationer.
 • Njut av resan i ditt företagande
  Glöm inte bort att ha roligt på vägen! Det finns massor av uppsatta mål, och det är stressigt, men se till att ha roligt längs resans gång. Det är superviktigt att inte glömma bort att ha roligt och skratta tillsammans!