Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Tips och råd

“Brygglån var enda möjligheten för många företag”

Marie Johnsson är rådgivare hos Almi inom finansiering. Hon mötte företaget Stedsans Farm and Restaurant i samband med att de sökte Brygglån.

Brygglånet blev räddningen för många svenska företag när pandemin slog till.


Så även för Stedsans Farm and Restaurant.

– De är ett väldigt annorlunda företag jämfört med andra företag som vi jobbar med. Det mest annorlunda är platsen där de befinner sig – ute i det fria. Stedsans betyder “känsla för platsen” på danska och de lever verkligen upp till det, säger Marie Johnsson.


Hennes kollegor hade kontakt med företaget när de startade och inte var lika stora till ytan. Då fick de en utvecklingscheck hos Almi.


Sedan dess har utveckling av bolaget skett och det var först när pandemin kom som de fick kontakt med Almi igen.

När vi beviljar Brygglån tittar vi bland annat på om bolaget är bärkraftigt och om de kommer att kunna leva vidare. Det är fantastiskt att så många av bolagen finns kvar.
Marie Johnsson, rådgivare Almi

– Många av deras gäster kommer från Tyskland och Danmark och pandemin slog hårt på deras verksamhet med alla reserestriktioner, säger Marie och fortsätter:

 

– Den här branschen blev hårt ansatt och Brygglånet har varit en räddning för många verksamheter inom turist- och restaurangbranschen.

 

Hon har nyligen haft kontakt med Stedsans som kommit över den värsta puckeln av pandemin.

 

– De har mycket på gång, vågar se framåt och verksamheten rullar på. När vi beviljar Brygglån tittar vi bland annat på om bolaget är bärkraftigt och om de kommer att kunna leva vidare. Det är fantastiskt att så många av bolagen finns kvar, säger Marie.