Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
Inspiration
27 mars 2019

Från 2 till 19 anställda – på tre år!

Rätt råd i rätt tid. Det säger WermKons grundare Lena Jonsson om samarbetet med Almi som fått henne att lyfta blicken – från enskilda projekt till verksamhetsmål.

Med WermKon AB har VD Lena Jonsson lyckats placera sin 25-åriga erfarenhet som projektingenjör och projektledare inom bas-, process- och papper/massa-industrin mitt på branschens spelplan.
I dag uppehåller bolaget sig vid framför allt vid tre affärsområden: HSE-konsultation, projektkoordinering och verksamhetsanpassad utbildning. Planerna har varit stora från start och tack vare Almis program är tillväxtbollen nu i full fart.

 

När Lena startade WermKon 2015 bestod bolaget av henne och en anställd. I dag kan hon räkna till 19 anställda och flera bolagsjättar till kunder så som NCC, BillerudKorsnäs, Yara, Trafikverket och Stora Enso.

 

– När jag startade fick jag SSAB som kund ganska snabbt och med stora projekt och få anställda löper timmarna på. Men sedan var jag tvungen att fråga mig själv: Vill jag komma vidare? Och eftersom jag verkligen ville vara på den här stora spelplanen fick jag gilla läget och inse att jag måste leva under samma premisser som de stora bolagen, säger Lena.

 

Även om projekten och kunderna fanns där redan från start så behövde Lena och bolaget lyfta blicken till verksamhetens helhet och riktning. Rätt väg fann hon hos Almi och olika program för tillväxt och affärsutveckling som har gett henne struktur såväl som inspiration och nätverk. Nu har hon också hunnit påbörja Almis vd-program.

 

Almi har hjälpt mig att tänka efter och det behöver man när man är ensam ägare. Jag har ingen med exakt samma intressen som jag att bolla med och då har Almis program och bollplank varit det som hjälpt mig att lägga grunden till mina bolag. Projekten kunde jag men styrdokument, processer och struktur – det har jag lärt mig där
Lena Jonsson

 

Tack vare detta är Lena och WermKon just nu uppe i en intensiv tillväxtperiod. Vid sidan om WermKon AB har ytterligare två bolag bildats. Ett som äger de andra två och ett som under namnet WermKon Projekt AB just nu har flera projekt igång med Trafikverket. Projekten styrs från ett nytt kontor i Piteå och tanken är att kontoren ska bli ännu fler – både Stockholm och Göteborg finns med i planeringen.

Att en lyckad tillväxt är beroende av bra rekryteringar vet Lena som både har blivit med ledningsgrupp och nyligen anställt en HR-ansvarig och en administratör. Och verksamhetsbygget slutar inte där.


– Jag brukar likna det med den här snurrande symbolen på tv:n när man väntar på att den ska tänka klart. Jag har ungefär tio sådana igång samtidigt där jag väntar på att det ska processa färdigt. Men allting är väldigt kontrollerat.

 

Om vi pratar målsättningar då – vad ser du framför dig?

– 2025 är det tio år sedan starten och då tänker jag mig att båda bolagen – och eventuellt ett tredje – ska ligga på 50-75 anställda och en omsättning om 100 miljoner.

 

Behöver ditt företag växa? Kontakta oss nedan!

Fakta: WermKon AB

Startade: 2015.

 

Gör: WermKon erbjuder privata, statliga och kommunala aktörer konsulter inom HSE (hälsa, säkerhet och miljö) samt projektledning och projektkoordinering.


Var: Säte och huvudkontor i Karlstad.


Kunder: Större industriföretag inom skogs-, kemi- och byggnadsbranschen.


Grundare och ägare: Lena Jonsson.


Medarbetare: 19.


Omsättning: Cirka19 miljoner kronor (2018).

Kontakta oss

Ring oss på 0771-55 85 00 eller fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig.
*
*
*
*
*
?