Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
Tips och råd
2 oktober 2018

”Man har allt att vinna” – tre bolag tycker till om Almis program

Hur är det egentligen att gå något av Almis program? Vi har frågat tre olika bolag.

Tomas Lindqvist är en av grundarna till Qtagg R&D som utvecklar produkter för bränsleeffektivisering på fartyg och som gick Almis Tillväxtprogram för etablerade företag 2017-2018.

 

Vad fick ni göra under programmet?
– Vi behövde hjälp med att få fart på tillväxten i företaget och hade under programmet träffar med andra deltagare. Tillsammans med Almi och konsulter från Ahrens fick vi sedan analysera varandras utmaningar.

Vad fick ni ut av det?

– Programmet har gett oss en bra plattform att arbeta vidare från. Med en gemensam nomenklatur och en bra genomlysning av våra utmaningar kan vi i dag fokusera mer på våra idealkunder.

Varför rekommenderar du andra att gå ett av Almis program?

– Man bör gå för att få en bra struktur på de interna diskussionerna och för att få en bra genomlysning av verksamheten.

Tomas Lindqvist
Tomas Lindqvist är grundare av Qtagg R&D tillsammans med Johan Mattsson, System Design Engineer.

Mari Hellblom är grundare av Easy To Trust AB, utvecklingsföretag som utvecklat en mjukvaruplattform för hållbarhetsarbete och som gick Almis Tillväxtprogram för etablerade företag 2015-2016.

 

Vad fick ni göra under programmet?
– Vi företag som var där var egentligen varandras styrelser där vi tillsammans kunde hjälpa, ge stöd och goda råd kring hur man ser på någon annans utmaningar.

Vad fick ni ut av det?
– Vi hade ett behov av att få en typ av stöd i utvecklingsarbetet för verksamheten och en push in i nästa fas helt enkelt. Och det gav en injektion till att fortsätta utveckla företaget. Till exempel fick vi i spåren av programmet möjlighet att bli ett "createbolag" och det är också där mest har hänt för oss.

Varför rekommenderar du andra att gå ett av Almis program?
– Jag tror att det är en väg till nästa steg. Sedan beror det också på en själv – att man är mottaglig för det som händer i gruppen. Men man har allt att vinna på det.

Mari Hellblom
Mari Hellblom är grundare av Easy To Trust.

Kristian Windahl är VD för Myohliv AB som är en konsultbyrå med fokus på affärsutvecklande engineering och projektledning och som gick Almis Tillväxtprogram för etablerade företag 2017-2018.

Vad fick ni göra under programmet?
– Vi fick bland annat göra en ganska djup intervju där jag intervjuades i rollen som VD, ledningsgruppen intervjuades utan mig och så fick även en personalgrupp svara på frågor. Det var ungefär 150 frågor som sedan blev grunden till en rapport utifrån olika interna och externa frågor – såsom finansiering och ledarskap.

 

Vad fick ni ut av det?
– Programmet var ett kvitto på att vi var på rätt väg och det tydliggjorde vilka fokusområden som vi behöver titta mer på. Det har förstärkt hur vi ska jobba framåt och för min del handlade det mycket om att få in en förståelse hos flera personer varför vi vinner på att till exempel dela kunskap.

 

Varför rekommenderar du andra att gå ett av Almis program?
– Jag tycker alltid att det är bra att få andras ögon på saker och ting. Helt enkelt att få synpunkter från andra erfarenheter – det vinner alla på. 

Kristian Windahl
Kristian Windahl är för VD Myohliv AB.

 

 

Vill du ta del av Almis tjänster? Kika på utbudet här

Kontakta oss

Ring oss på 0771-55 85 00 eller fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig.
*
*
*
*
*
?