Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Du är alltid välkommen att höra av dig till oss
Här hittar du vår kontaktinformation
Tips och råd

Tre råd till dig som företagare gällande coronaviruset

Livskraftiga företag ska inte behöva slås ut på grund av coronavirusets spridning. Vi på Almi gör allt vi kan för att hjälpa företag att klara den situation som nu råder. Vi står redo med all vår kompetens och expertis, och här vill vi dela med oss av våra 3 viktigaste råd till dig som är företagare:

1. Upprätta en handlingsplan
Det är viktigt att hantera de utmaningar som du har här och nu, men glöm inte heller att rusta för det som kommer. Nyttja den kompetens som finns i ditt bolag, t. ex i din styrelse. Gör en handlingsplan för att styra om din verksamhet utifrån den nu rådande situationen och jobba med ett par olika scenarier. Vänd dig till Almi för råd för vi kan hjälpa dig genom att visualisera hur olika scenarier kan påverka din resultat- och balansräkning.


2. Säkerställ din likviditet

Ett vanligt problem som uppstår tidigt är kopplat till företagets likviditet. Många företag har förhoppningsvis byggt upp en ekonomisk buffert som kan hjälpa med de akuta ekonomiska utmaningar som företaget ställs inför, men det är viktigt att se över hela den ekonomiska situationen. Ha en tät dialog med Almi, din bank och revisor för att säkerställa en likviditetsförstärkning under den rådande situationen.


3. Frisk personal – se digitaliseringens möjligheter
Frisk personal är en förutsättning för ditt företags verksamhet. Följ därför rekommendationerna från vården och folkhälsomyndigheten. Använd digitala hjälpmedel i den mån det går för att undvika smittspridning.

 

Vi finns här som stöd

Alla Almis dotterbolag har bra kontakt med det lokala näringslivet och följer den regionala utvecklingen på nära håll. Med våra 40 kontor runt om i landet finns våra rådgivare här för att stötta små och medelstora företag genom denna svåra situation. Du är välkommen att höra av dig till oss!

Så kommer du i kontakt med Almi

För att söka om amorteringsuppskov går du in på vår e-tjänst Uppskovsansökan

 

Är du i behov av finansiering till ditt företag ansöker du genom Almis låneansökan här.

 

Vill du ansöka om Brygglånet - klicka här. 

 

Vid andra frågor - kontakta kundtjänst här.

almis-brygglan

Almis Brygglån - Från kris till hållbar framtid

Almis Brygglån är riktat till bärkraftiga små och medelstora företag i Sverige där finansieringsbehov uppstår som en följd av coronavirusets spridning.

 

Läs mer om Brygglånet här

Så här arbetar Almi i denna extraordinära situation:

- Vi prioriterar digitala möten och vid fysiska möten ska deltagarna känna sig trygga med att nödvändiga försiktighetsåtgärder har vidtagits. Läs mer om detta här.

 

- Många frågor handlar om seminarier, event och liknande aktiviteter. I den mån det går ställer vi om seminarium till att vara digitala och större seminarier och event som arrangeras av Almi skjuter vi upp. Våra medarbetare kommer inte att delta på externa event.