Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Tips och råd

Här är branscherna som går bra – men ändå kan behöva kapital

Många branscher har haft det tufft sedan krisen slog till men för vissa bolag har det gått bättre än någonsin – så pass bra att en snabb tillväxt blivit en utmaning berättar Anna Ygeby, rådgivare på Almi, vars främst uppgift är att få fler företag att växa.

- Vi ser att många bolag som säljer produkter för exempelvis ”hemmafix” eller till vårdsektorn har fått en så stor efterfrågan på sina produkter att de inte hinner med. Kanske behöver de anställa fler eller utöka sitt lager. Här kan Almi hjälpa till och stötta bolagen med finansiering, rådgivning och affärsutveckling. I många fall handlar det om att man behöver mer likviditet, alltså kapital till rörelsen som inte är bundna i tillgångar i bolaget, säger Anna Ygeby.

Brygglån för bolag som drabbats hårt

Även bolag som drabbats hårt av corona-krisen kan få stöd av Almi.


- Många företag som har haft en stabil och lönsam verksamhet tappade snabbt intäkter i samband med pandemin. I vissa fall är det bolag som inte tidigare har följt ekonomin i bolaget så nära. Här kan Almis rådgivare ge en större förståelse och överblick över företagets ekonomi. Almi har också ett särskilt Brygglån som ges till företag som drabbats av corona-krisen och som haft en bärkraftig verksamhet innan pandemin, säger Anna Ygeby.

Anna Ygeby, rådgivare Almi
Anna Ygeby, rådgivare Almi

1000-tals företagare tar stöd av Almi - vill du också göra det?