Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Tips och råd

Hur påverkas ditt företag under krisen? Så vet du

I spåren av Corona-krisen är det många företag som hör av sig till oss för att få rådgivning. Vad händer om vi tvingas säga upp personal? Har vi råd att ha kvar lokalen eller måste vi se oss om efter en annan? Hur hittar vi nya kunder?

- När krisen slog till var det många företagare som snabbt fick ställa om sin verksamhet men för att kunna ställa om måste man känna till en rad viktiga faktorer. Vad är det till exempel som driver företagets resultat? säger Julia Schultz, affärschef på Almi.

För att coacha små- och medelstora företag att ställa om eller se hur investeringar påverkar resultat och balansräkningen om har Almi tagit fram tjänsten ”Simulera din affär”. Tillsammans med en rådgivare simuleras olika scenarios och effekterna av dessa.

 

- Våra medarbetare har god erfarenhet av att coacha företagare under en omställnings- och en expansionsfas. Tillsammans identifierar vi risker och utmaningar och vilka möjligheter som finns till antingen återhämtning eller tillväxt. Alla som genomgår simuleringen får sedan en handlingsplan. Många företagare som använt tjänsten känner i dag tacksamhet över att ha fått råd från en aktör vars främsta syfte är att främja tillväxten hos små och medelstora företag i Sverige, säger Julia Schultz.

Julia Schultz
Julia Schultz, affärschef på Almi

Låter detta intressant?

Fyll då in en intresseanmälan så kontaktar vi dig.