Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Tips och råd

Så behåller du uthålligheten som startup

Som ny företagare eller i en startup krävs det en stor portion tålamod och uthållighet. Saker tar längre tid än vad du tror. Men hur ska du tänka när det är extra motigt? 

1. Våga ändra din plan

– Om du har kört på ett spår, som kanske inte är rätt, är det viktigt att ändra om. Kanske jobbar du inte med rätt leverantör? Eller finns det annat som måste justeras? Här kan du behöva backa lite för att hitta en ny väg och fortsätta framåt.

2. Bygg ditt team

– Vi på Almi tittar ofta på om du som företagare är öppen och tar in andra för att bygga ditt team. Även om du kanske är ensam i början måste det finnas en drivkraft och förståelse att det behövs andra kompetenser än bara sina egna i ett bolag.

3. Sätt rätt mål

– När man kommit i kontakt med oss, kanske för att låna pengar, är det viktigt att ha ett mål. Varför behöver du låna pengar och vad ska du använda dem till? Här kan det lätt bli att företag tänker stort och säger att “det behövs två miljoner”, men kan du inte redogöra vad pengarna ska användas till behöver du först sätta en riktig plan och mål med finansieringen.

 

Har du en stund över för att prata om ditt företags situation?

Har du ett registrerat bolag?