Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Tips och råd

Största nyttorna med finansiering hos Almi

Finansiering kan krävas för att få ditt företag att växa.
– Det finns många nyttor med att använda sig av Almis lån, säger rådgivare Daniel Hailu.

Daniel Hailu, rådgivare hos Almi.
“Det jag upplever är mest värdefullt för företag som söker sig till Almi är att de hos oss får en långsiktig partner och har möjlighet att ta del av hela vårt utbud i form avrådgivning och finansiering. Vi har också ett stort nätverk utanför Almi. Allt från banker, inkubatorer och investerare till statliga myndigheter som vi regelbundet samarbetar med och som tillsammans kan stötta våra företag på bästa sätt,” säger Daniel Hailu, rådgivare hos Almi.

Daniel Hailu har arbetat hos Almi i sju år och träffar varje dag företag som ska ansöka om eller få lån hos Almi.


– Den största nyttan med extern finansiering är att det ökar möjligheterna för bolag att nå deras fulla potential oavsett om de befinner sig i uppstartsfas eller i ett expansivt skede. Med våra finansieringslösningar kan bolag genomföra investeringar som skapar värde på sikt och ger dem möjlighet att skala upp sin verksamhet alternativt möta tillfälliga likviditetsbehov. Ibland hamnar företag i situationer som gör att de tvingas binda kapital, då kan de behöva låna under en övergångsperiod.

 

– Om din affärsidé är bärkraftig och bolagets ledning bedöms som kompetent väger det tungt i vår bedömning av ditt företag och det är viktigt att de bolag som kommer till Almi får rätt stöd för att ta nästa steg, säger Daniel.


Genom att Almi många gånger delar risken med bankerna kan det i vissa sammanhang öka möjligheterna för kunden att få ett banklån.

Kunden kan känna sig trygg med att vi agerar utifrån kundens bästa.
Daniel Hailu

Om man privat förknippar lån med något som helst bör undvikas ser många företagare lån som något helt annat – något som kan vara till stor fördel för företaget och vara det som gör att man kan ta nästa steg i företagets utveckling.

 

Almi är en oberoende aktör som arbetar med ansvarsfull kreditgivning vilket betyder att Almi säkerställer att återbetalningsplanen är anpassad efter företagets framåtriktade kassaflöde.

 

– Vi utgår från ett samhällsuppdrag utan eget vinstintresse, våra kunder kan känna sig trygga med att vi alltid agerar utifrån deras bästa, säger Daniel.

 

Han poängterar också att man som lånekund har möjlighet att ta del av hela Almis samlade erfarenhet och kompetens.

 

– Det är väldigt många företagare som har passerat Almi. Jag och mina kollegor besitter en oerhörd kompetens när det kommer till att starta, driva och utveckla företag. Vi träffar företag och entreprenörer i olika skeden och i olika storlekar, allt från enmansföretag med entreprenörsdrömmar till företag med många anställda och med hög omsättning. Det kan handla om företag som vill utveckla företaget med ett nytt affärsområde, att man vill etablera sig på nya marknader i Sverige eller utomlands eller att man har en helt ny idé som man vill utveckla. Oavsett vad man står inför bör man ta kontakt med Almi, antingen kan vi själva vara ett stöd eller så slussar vi dig vidare till någon annan aktör som är mer lämplig i det specifika ärendet

Har du en stund över för att prata om ditt företags situation?

Har du ett registrerat bolag?