Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Tips och råd

Tre tips för nystartade som söker finansiering

Almis rådgivare Maria Collett kom i kontakt med ägarna till By Banoo när de sökte Mikrolån för finansiering av deras första kollektion av jobbväskor. Läs vad Maria fastnade för hos grundarna här.

Ägarna till By Banoo, systrarna Persheng och Perdica Babaheidari, sökte Mikrolån hos Almi vilket de också fick. Under 2022 kommer de att jobba vidare med olika rådgivningsinsatser hos Almi – närmast gör de Visualisera och Simulera din affär tillsammans med rådgivaren Maria Collett.

Vad säger du om bolagets affärsidé?

– Jag tyckte att idén om att ta fram en jobbväska lät jätteintressant. De hade tagit fram en stilren, snygg produkt med innovativa detaljer som skiljde sig något från de som finns på marknaden idag.

 

Maria berättar att när grundarna kom till Almi hade de en väl genomtänkt strategi och ett genomarbetat material. Ägarna hade också bra erfarenhet inom ekonomi och marknadsföring som underlättar när du har ett nystartat företag.

 

– Det i kombination med deras starka drivkraft och engagemang att sälja in bolaget och produkten gjorde det enkelt att tro på deras idé. Ett kundmöte med så inspirerande entreprenörer och som brinner för sin idé gör att jag får energi och inser vilket toppenjobb jag har!

Maria Collett, rådgivare Almi
Maria Collett, rådgivare Almi

Här är Marias tips till andra nystartade företag

  • Använd tidigare erfarenhet från branschen
    Du har bättre förutsättningar om du har erfarenhet och kompetens från branschen sedan tidigare. För e-handelsbolag är det exempelvis en styrka om du har erfarenhet inom marknadsföring för att veta hur du ska nå ut till dina potentiella kunder.
  • Spara kapital till buffert
    Det är också bra om ägarna har ett sparat kapital om det uppstår oförutsedda utgifter eller tar längre tid än planerat att få intäkter.
  • Sätt upp en plan för ekonomin
    Ha även en bra plan för hur du ska finansiera bolaget i nästa steg.

Jag vill bli kontaktad av en rådgivare