Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Trender och omvärld i digitaliseringens spår

Missade du vår livesändning? Ingen fara du kan se den här 

Att ha koll på sin omvärld och vilka trender som är aktuella är nödvändigt för alla företagare. Så har det alltid varit men det är än viktigare idag när allt går så mycket fortare. Och till skillnad från målens VILL och resursernas KAN så handlar omvärldsbevakning och analys av trender om vad du BÖR göra.


Digitalisering är en trend som har varit på tapeten länge och fullkomligt exploderat under 2020. Men vad händer i digitaliseringens kölvatten? För att få svar på det har vi bjudit in tre experter som kommer dela med sig av sina spaningar och erfarenheter:

 

  • Anna Frankzen Starrin (även kallad ”Robot-Anna”), kulturantropolog och trendanalytiker
  • Karin Ståhl, vd och grundare Go To Work
  • Tom Xiong, grundare och programledare för podcasten Den Digitala draken

 

Ett samarbete mellan Almi & Tillväxtverket

Regeringen har gett Tillväxtverket i uppdrag att tillsammans med Almi skapa bättre förutsättningar för ett mångsidigt, konkurrenskraftigt och hållbart näringsliv med god förmåga till förnyelse över hela landet.

 

Fokus ligger på digitalisering och vänder sig till dig som har ett litet till medelstort företag, oavsett bransch, och som befinner dig utanför storstadsregionerna, och som har någon form av digitala planer och en önskan att genomföra dessa.

 

Läs mer om satsningen och hur Almi kan stötta ditt företags digitaliseringsresa

 

Expertpanelen

Anna Frankzen Starrin

kulturantropolog och trendanalytiker. Hon har kommit att kallas för ”Robot-Anna” i media. Hon talar, trots sitt smeknamn, om de mänskliga aspekterna av den digitala revolutionen. Hon driver stora framtidsstudier - bland annat Urban Trends, medverkar regelbundet i radio och TV, skriver artiklar, håller föreläsningar och driver innovationsarbeten med företag och organisationer.

Karin Ståhl

entreprenör, VD och grundare av GoToWork. Karin brinner för goda arbetssätt och goda arbetsplatser och har sedan 1990-talet arbetat med utveckling av dem. Från år 2002 som konsult för att skapa goda arbetsplatser åt sina kunder och nu i egenägda bolaget GoToWork. Som arbetsplatsstrateg i tidiga skeden och som förändringsledare för att säkerställa varaktig förändring som kan göra skillnad. 

Tom Xiong

serieentreprenör och har tidigare jobbat med digital expansion för företag i Europa, USA och Asien. Tillsammans med Jacob Loven har han startat och är programledare för Den Digitala draken, en podcast om digitala fenomen i Kina. Tom är baserad i Shanghai.