Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Sommarläsningstips
Inspiration

Tre läsvärda böcker för dig som företagare

Boktips #1

Mångfaldsparadoxen: en handbok för inkludering

Mangfaldsparadoxen.jpgMångfaldsparadoxen: en handbok för inkludering vänder sig till verksamheter och arbetsgrupper som vill bli bättre på att inkludera mångfald, för att kunna fatta bättre beslut och göra prioriteringar på ett sätt som skapar värde för gruppen och verksamheten.

 

Boken är upplagd som en workshop med övningar som resulterar i en konkret handlingsplan. Bredvid finns sajten www.mangfaldsparadoxen.se med extramaterial till de olika kapitlen. På samma sajt kan läsarna dela med sig av egna exempel, reflektioner och lösningar och på så sätt inspirera, och bli inspirerade av, andra.


Bakom Mångfaldsparadoxen står entreprenören Sofia Falk som har hjälpt över hundra globala företag och organisationer att öka sin konkurrenskraft via mångfald och inkludering. Hon har varit rådgivare åt FN, OECD och Sveriges regering.


Förlag: Roos Tegner

 

Boktips #2

Think again

ThinkAgain-svenskt.jpgNär ska man släppa taget om sina gamla sanningar och våga tänka om? Det avhandlar organisationspsykologen Adam Grant i sin senaste bok Think again, med undertiteln The power of knowing what you don't know. I en föränderlig värld är en avgörande framgångsfaktor att uppdatera sina sanningar vilket vi gör alldeles för sällan, menar författaren och lyfter bolag som vägrat ompröva strategier, till exempel Kodak.

 

Bland alla som hyllat Think again märks exempelvis Bill och Melinda Gates som sagt att boken är en ”must-read”.


Förlag: Ebury Publishing

Boktips #3

Business as equals: jämställdhet, mångfald och inkludering ur ett affärsperspektiv

Business as equals.jpgBusiness as equals berättar hur du som chef eller ledare kan driva jämställdhet och mångfald i arbetslivet i din organisation. Författaren Urban Björn ger dig baskunskaper för att kunna diskutera diskriminering, attityder, jargong och andra viktiga frågor öppet med ditt team, och den ger dig nycklar till nya insikter så att du kan reflektera över ditt eget beteende. Boken visar också hur du kan omsätta dina nya insikter i praktiken.


Urban Björn är konsult och utbildar chefer och ledare inom jämställdhet, mångfald och inkludering. Han har tidigare lång erfarenhet av att driva arbetet för ökad mångfald och inkludering i stora företag, bland annat i rollen som ansvarig för Diversity & Inclusion på Swedbank Group. Boken bygger också på lärdomar från 15 år som chef och ledare inom investment- och corporate banking.

 

Förlag: Liber AB

Entreprenören Sofia Falk, som har skrivit boken Mångfaldsparadoxen, har hjälpt över hundra globala företag och organisationer att öka sin konkurrenskraft via mångfald och inkludering.
Entreprenören Sofia Falk, som har skrivit boken Mångfaldsparadoxen, har hjälpt över hundra globala företag och organisationer att öka sin konkurrenskraft via mångfald och inkludering. Foto: Peter Ruterhagen