Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Våga välja någon som inte liknar dig

En stark magkänsla att någon känns helt rätt kan också vara en bra varningsklocka, menar Delal Apak. Hon är vd på rekryteringsföretaget Novare Peritos, som specialiserat sig på att hjälpa människor som i regel har det tufft att komma in på arbetsmarknaden. En stark magkänsla kan vara resultatet av dina egna fördomar och det är något man bör tänka på när man läser CVn eller intervjuar människor.

 

- Varför reagerar jag till exempel på skolan som den här personen har studerat på – är det för att utbildningen verkar tveksam eller är det för att jag faktiskt inte känner igen skolan?, manar Delal. Ta ett steg tillbaka och undersök varför du reagerar som du gör.

Delal säger att man måste utgå från kompetensbehov, snarare än personlighet. Att leta efter någon som inte liknar alla andra på företaget är klokt och Delal föreslår att man frågar sig själv ”Kan jag i längden vinna på att ta in en person som kanske har en annan typ av erfarenhet för att komplettera teamet?”.

 

Att anställa någon med funktionsvariationer kan bli en utmaning för företag, det ska man inte blunda för. Men det finns uppsidor också, menar Delal. Hon berättar hur tidigare kunder vittnat om hur de har varit tvungna att reflektera lite extra över hur de pratar med varandra, hur man förklarar saker, håller presentationer, ger feedback på ett begripligt sätt och inte minst hur man skämtar med varandra. Och det har visat sig vara gynnsamt för hela organisationen på sikt.

Prenumerera på Nästa steg så du inte missar några avsnitt! 

Du finner den på Spotify, Apple Podcaster, Acast, Google Podcaster och i alla andra appar där poddar finns.

Linda Elfving, rådgivare Almi

Linda Elfving är rådgivare på Almi i Göteborg och har själv jobbat med rekrytering i stora företag. Här delar hon med sig av sina råd för hur man lyckas.

 

  • Lyssna på din magkänsla.
    Om något känns tveksamt under intervjun så tänk att det aldrig kommer att bli bättre än så här. Alla vill ju framställa sig själv på bästa sätt under intervjun – så är det då tillräckligt bra? Inse att det gäller även dig själv och den bild du ger av företaget.

    Samma sak under en provanställning. Då om någonsin kommer man att anstränga sig för att få en tillsvidareanställning, så om något känns tveksamt i maggropen finns all anledning att uppmärksamma det.
  • Anställ inte ”dig själv”.
    Det är lätt hänt att man väljer någon som liknar en själv. Men det är viktigt att man kompletterar varandra. Ni behöver dela den värdegrund som företaget står på, men olika synsätt kan bidra till att en organisation blir framgångsrik.