Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
30 november 2021

Rapporter och människor

För ungefär fem veckor sedan så tillträdde jag rollen som kreditchef för Almi Nord, ett viktigt och mycket spännande uppdrag.

-Men kreditchef, är det inte bara en värld av siffror och rapporter? tänker ni. Nejdå, det är en värld av siffror, rapporter och… nämnde jag rapporter? Men framför allt så är det en värld av otroliga människor i samverkan i allt från företagare, intressenter och medarbetare.

För så är det faktiskt, och det är med gemensamma krafter som vi kan skapa de bästa finansierings­­förutsättningarna för våra företag. Almi är en del av det ekosystemet och för att vi ska kunna bedriva en låneverksamhet med hög kvalitet över tid så bottnar det i motiverade och proaktiva rådgivare som möter våra företagare och andra intressenter i näringslivet.

Där ser jag också att min roll inte bara blir att granska rapporter och fatta beslut, det handlar också om att sätta medarbetarna i fokus och ge dem de bästa av förutsättningar - då hela låne­verksamheten vilar på dess arbete.

Ett sådant fokus tror jag behövs, i synnerhet då vi befinner oss i ett läge där det är ganska svårt att sia in i framtiden. Idag är vi i en återhämtningsfas efter pandemin för många näringar och i en tid med stora planerade investeringar som står inför dörren. Det är en tid där det finns behov av Almis rådgivare och finansiering till företag med hållbar tillväxt.

Jag läste någon gång en mening som jag fastnade för; var mot de anställda så som att du vill att de ska vara mot din bästa kund. Ganska kloka ord tänker jag.

 

Fredrik Landström
Kreditchef Almi, Nord