Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
19 november 2019

Norrbottens miljöpris

Almi Företagsparter Nord och Region Norrbottens miljöpris på 50 000 kronor tilldelas i år bodensarna Victoria och Stefan Strömbäck med företaget Återvinningslösningar i norr AB. Syftet med priset är att uppmärksamma goda miljöinsatser i Norrbotten. Priset ges till ett företag eller organisation som aktivt och framåtsyftande bedriver en verksamhet där miljö – och hållbarhetsarbetet är en central del i den framgång som uppnåtts.


Motivering:

Källsortering ska vara en självklarhet, oavsett om du är hemma eller i en offentlig miljö. För sitt arbete med att ta fram smarta sorteringskärlen Sortify belönas Victoria och Stefan Strömbäck med Norrbottens miljöpris och en prissumma på 50 000 kronor.

Norrbottens näringslivspris

Almi Företagspartner Nords och Region Norrbottens gemensamma näringslivspris tilldelades i år Explore the North AB. Syftet med det gemensamma priset på 50 000 kronor är att synliggöra framgångsrika företagare och därigenom stimulera näringslivsutvecklingen i länet.


Motivering: 

Med insikten om attraktionskraften i vår nordliga miljö har Sara Ljunggren och Johan Väisänen satt norrbottniska resmål som Lannavaara, Särkimukka och Tärendö på världskartan. Genom en unik marknadsbearbetning har man byggt upp ett lojalitetsbaserat samarbete med reseagenter världen över.

Förutom ett internationellt kundunderlag har Sara och Johan även skapat arbetstillfällen. Som glesbygdsföretag har de insett vikten av att ta tillvara alla tillgängliga resurser och därmed skapat en arbetsplats präglad av etnisk mångfald och jämställdhet. Paret drivs av viljan att ständigt förbättra verksamheten och framtidsvisionerna inkluderar övertagande av destinationer samt etablering av gränsöverskridande verksamhet i Norge och Finland.


Sara och Johan är stimulerande förebilder som visar på professionellt företagande och god etik - därför erhåller de Almi Företagspartner Nord och Region Norrbottens gemensamma Näringslivspris 2019.

 

 

Kontaktperson

Annika Holmström, Affärschef, Almi Företagspartner Nord
Telefonnummer: 0920-379 21, 070-693 79 21

 

Johan Väisänen, Explore the North AB.