Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

RSS
 1. 25 september 2020

  Medtechbolaget Alpha Therapy Solutions vinnare av Almi Pitch

  En produktionsmodul för framställning av läkemedel för behandling av cancer tog hem vinsten på 100 000 kronor i årets upplaga av Almi Pitch på digitala Åre Business Forum.
 2. 24 september 2020

  Årets SKAPA-pristagare 2020 i Kronoberg är utsedda

  Nu är årets SKAPA-pristagare utsedda i Kronoberg och till den nationella finalen skickas ett bolag som möter behov inom bröstcancerkirurgi och ett som motverkar digital stress. Se vilka vinnarna är och läs intervjuerna vi har gjort med dem här!
 3. 23 september 2020

  Vi söker företag som vill göra en hållbar omställning

  Inom ramen för projektet Hållbar Omställning har vi möjlighet att utifrån företagens behov erbjuda insatser och aktiviteter som är skräddarsydda för att stödja en hållbar omställning mot tillväxt. Därför söker vi dig som har en stark vilja att utvecklas och är villig att lägga mycket tid på ditt företag och i Almis erbjudanden. Du ska ha som mål att vilja skapa en ökad hållbar tillväxt.
 4. 21 september 2020

  Stora skillnader i hur coronakrisen påverkat företag

  Pandemins effekter slår mycket olika mot små och medelstora företag. Omsättningen i närmare hälften av Sveriges små och medelstora företag har inte påverkats av coronakrisen. Samtidigt uppger var tionde företag att de drabbats av en minskad omsättning på 50 procent eller mer. Det visar en undersökning som genomförts av Almi och Göteborgs Universitet bland 1000 små och medelstora företag i Sverige.
 5. 18 september 2020

  Nu kan företag ansöka om utvecklingscheckar

  Nu kan företag i Kronobergs län ansöka om utvecklingscheckar till att göra en ny satsning som ökar konkurrenskraften och skapar nya värden i företaget. Utvecklingscheckarna är framtagna för att stödja kostnader för exempelvis utveckling av produkter, tjänster, marknader eller företag. Utöver utvecklingscheckarna får företagen även rådgivning av Almis erfarna rådgivare som även går igenom företagets verksamhet och ekonomi.