Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
29 november 2021

Första leveransen av filtdukar tack vare engelsk affärskontakt

Lessebo handpappersbruk har en lång industrihistoria. 1719 startade handpappersbruket som än idag 300 år senare tillverkar handgjort papper av högsta kvalité. Dagens ägare, Bildningsbruket AB, arbetar för att bygga upp denna kulturhistoriska plats till en mötesplats för besökare från när och fjärran. Bolaget har en stark framtidstro och hoppas att många ska få uppleva både kulturen och det magiska med att handskas med handpappersbrukets fantastiska handgjorda papper.

Under 2021 uppstod ett behov av att hitta en ny leverantör av filtdukar som används i produktionen. Filtdukarna behöver vara av högsta kvalité för att hålla under tillverkningen av papper. I sitt sökande av en leverantör tog Bildningsbruket hjälp av Almi Företagspartner och Enterprise Europe Network, EEN.

EEN's uppdrag är att hjälpa små och medelstora företag att hitta internationella affärskontakter så som kunder, leverantörer eller teknisk kompetens. Sökandet startade och företag runtom i Europa kontaktades av EEN för att få information om kvalitéer och priser. Det slutgiltiga valet föll på anrika  A W Hainsworth i England. Sedan 1783 har A W Hainsworth tillverkat filtar av högsta kvalité.

Mia Liljedahl på Bildningsbruket berättar att dom har mottagit den första leveransen filtdukar i Lessebo och att kontakten med A W Hainsworth har varit professionell, smidig och snabb.

 

EEN önskar partnerna fortsatt lycka till och bjuder in fler företagare att ta kontakt när de vill ta del av nätverkets 6000 rådgivare i 60 länder i sitt sökande efter internationella kontakter - kostnadsfritt.