Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
16 januari 2017

Swe Dala Tak har växt mest av alla företag i Dalarna

Tillväxtligan är listan över de tio företag i länet som växer mest, som tas fram av Almi. Årets liga toppades av Swe Dala Tak från Smedjebacken, det stod klart när listan offentliggjordes vid ett mingel på Officersmässen i Falun i dag. Samma företag hade en andraplacering i förra årets Tillväxtliga.

Almi samlade alla företagen på listan för att uppmärksamma den fina utveckling som de haft under året, alla med en omsättningsökning på över 170%, och dela ut diplom som ett bevis på bedriften. Med på listan finns företag från Borlänge, Gagnef, Hedemora, Ludvika, Rättvik och Smedjebacken, där det vinnande företaget är baserat.

 

Hans Astorin är VD på GävleDala, säger att det är en bedrift att placera sig på listan över huvud taget, konkurrensen är hård. Att ett företag placerar sig i topp på listan två år i rad är otroligt fint, för att åstadkomma 790 procent i ökad omsättning som Swe Dala tak har gjort måste de ha gjort mycket målmedvetna satsningar i företaget. Han menar att det är viktigt att fira de prestationer som det innebär att växa så här mycket.


- Vi vill visa vilka fina företag som finns här i Dalarna och låta dem bli en inspiration för andra som är intresserade av att göra en liknande resa. Det går bra att växa företag här, det finns en god jordmån för det, säger Hans Astorin och fortsätter:


- På Almi jobbar vi med att utveckla det är därför vi tycker att det är roligt att lyfta fram framgångsrika företag som utvecklas bra och växer. Tillväxtligan blir också som en koll av tempen på näringslivet i Dalarna.

Henrik Camitz är VD på Swe Dala Tak, han säger att trots att när de startade 2014 så hade de inte kunnat förutspå att de skulle växa så mycket som de gjort.


- Jag startade företaget utan att kunna något om tak, vi var bra på att sälja. Det är viktigt att ha bra personal, och det har jag. Vi är ungefär 75-80 personer som arbetar i företaget.


Företaget har inte bara växt i omsättning utan också geografiskt, man har startat SweDala Syd med fokus på den skånska marknaden. Men för framtiden har inte Henrik Camitz fokus på att växa i samma takt.


- Att växa från 5 till 50 miljoner är en fin resa att göra, men nu vill jag arbeta med det jag har.

 

Andraplaceringen gick till Kbtstugan i Dalarna AB, som drivs av Nina Ashraf Babacan. Ett företag som främst arbetar med ungdomar i med psykosocial problematik och kvinnor som är utsatta för hedersrelaterat våld och i behov av skydd.


- Det är tredje året för vårt företag och jag tror att vår framgång ligger i att vi sätter människorna i fokus och att personalen ställer upp för varandra. 


Hans Astorin menar att företagen på Tillväxtligan har en stor betydelse har för utvecklingen i länet.


- Växande företag bidrar till en tillväxt för samhället genom at de skapar arbetstillfällen, men också genom att de gör affärermed andra företag i sitt nätverk, företag som ofta också finns här i Dalarna.

 

 

Hela Tillväxtligan Dalarna 2016


Plats Företag Ort Omsättningsökning
1. Swe Dala Tak AB Smedjebacken 789
2. Kbtstugan i Dalarna AB Borlänge 659
3. Nallens Entreprenad AB Rättvik 570
4. T.E Frakt AB Borlänge 361
5. Framtida Bygg i Dalarna AB Ludvika 320
6. Plåtslageri Ludvika AB Ludvika 213
7. Dala Indiskt Kök AB Borlänge 212
8. Kbt Beate & Daniel Aktiebolag Hedemora 176
9. Swesharp Consulting AB Borlänge 171
10. Dala Bygg & Betongteknik AB Gagnef 170

 

Kriterier för att bli en del av Tillväxtligan:

 

  • Företaget har mellan 5-249 anställda
  • En omsättning mellan 5-500 Mkr
  • Ett positivt resultat före bokslutsdispositioner
  • Sunda finanser (inga betalningsanmärkningar o.dyl.)
  • Tillväxten ska ha skett organiskt, inte via förvärv
  • Syftet med Tillväxtligan är att lyfta fram företag som växer i regionen.