Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
25 april 2019

Almis vd på Gotland får nytt uppdrag och bolaget får ny styrelseordförande

Almi Gotlands vd Juliana Perez Falke går vidare till nytt uppdrag inom Almi koncernen. Cecilia Schelin Seidegård lämnar efter 8 år som styrelseordförande och Håkan Johansson tar över ordförandeskapet.

Juliana Perez Falke har under tre års tid varit vd för Almi Gotland. Nu går hon vidare till en tjänst på huvudkontoret som nationell kund- och affärschef. Juliana kommer att bo kvar på Gotland även om den nya tjänsten innebär resor över hela landet och tillträder sin nya tjänst den 1 maj. Hon kommer fram till att ny vd är på plats hantera båda tjänsterna parallellt. Arbetet med att söka en ny vd till Almi Gotland har redan påbörjats.

 

– Almi Gotland är ett välskött bolag med stor kännedom om företagandet på ön samtidigt som man är väldigt uppskattad av företagarna. Jag har haft förmånen att få arbeta med två duktiga vd:ar och en mycket engagerad personal i 8 år. Jag hälsar Håkan varmt välkommen som ordförande som får en tuff uppgift att tillsammans med övriga styrelsen rekrytera en ersättare till Juliana som förtjänstfullt går vidare i koncernen, säger Cecilia Schelin Seidegård

 

– Jag har haft fantastiska år här på Almi Gotland. Tillsammans med styrelsen och medarbetarna har vi skapat mycket goda förutsättningar för gotländska företag att växa. Nu ser jag ser fram emot att få tillträda min nya tjänst och att på ett nationellt plan kunna utveckla och driva vår affär, säger Juliana Perez Falke.

 

Cecilia Schelin Seidegård har under 8 års tid varit styrelseordförande för Almi Gotland.

Håkan Johansson som till vardags är vd för Gotlandsbolaget tar nu, efter dagens årsstämma, över ordförandeskapet.

 

- Det är ett oerhört intressant och spännande uppdrag. Jag ser fram emot att leda Almis styrelsearbete och på så sätt bidra till att utveckla Almis arbete för att främja det gotländska näringslivet, säger Håkan Johansson

 

- Jag är mycket glad över att Håkan Johansson är Almi Gotlands nya styrelseordförande. Håkan har relevanta erfarenheter från ledande positioner i bolag och från att delta och leda styrelsearbete. Han efterträder Cecilia som gjort ett gediget arbete som ordförande under åtta år. Jag är mycket tacksam för hennes insatser som starkt bidragit till bolagets positiva utveckling. Det är också glädjande att Juliana går vidare inom koncernens efter framgångsrika år som vd för Almi Gotland, säger Göran Lundwall, vd och Koncernchef.