Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
13 november 2019

Vårdväskan expanderar

Phillip och Sofi Miller, före detta polis respektive ambulanssjuksköterska, är paret bakom Vårdväskan. Tillsammans har de skapat det tvåfaldigt Gasellvinnande bolaget som bara under de senaste fem åren lyckats mer än tredubbla sin omsättning.

Det är hårt arbete som gäller, det finns inga genvägar till framgång, förklarar Phillip och Sofi, som inledningsvis dubbelarbetade innan de numera fullt ut satsar på entreprenörskapet och eget företagande.

 

Allt startade i en studentlägenhet i Växjö där Phillip och Sofi insåg att det fanns en efterfrågan på produkter som riktade sig till vårdstuderande. De bestämde sig för att ta fram en skolväska, röd med vitt kors på ­– och så var Vårdväskan född. Vi märkte genast att vi fyllde ett tomrum där vårdpersonal, som är världens kanske största yrkesgrupp, gavs möjlighet att genom färgglada och funktionella produkter både visa och känna stolthet för sin profession, säger Sofi.

 

Gensvaret från vårdbranschen har varit enormt sedan starten 2011, och Vårdväskans expansion har lett till stor uppmärksamhet. Produkterna – allt från arbetskläder, skor och klockor till stetoskop och namnskyltar – säljs via nätet på fem marknader. Förutom i Sverige finns Vårdväskan även i Finland, Norge, Danmark och England, då under namnet Color4Care.

 

Vårdväskan har 160 000 följare på sociala medier och i fjol hanterade man cirka 150 000 beställningar. 2018 omsatte man 52 miljoner och förväntas omsätta ca 66 miljoner i år. Almi och rådgivaren Conny Nilsson är till stor hjälp i Vårdväskans pågående expansion. Tidigare har vi fått stöd i projekt som uppbyggnad av varumärket och digitalisering med bland annat nytt affärssystem. Vi har också fått hjälp med internationalisering, främst på den brittiska marknaden, och vi har beviljats tillväxtlån för att kunna växa på den europeiska marknaden, säger Phillip. Mest stolta är vi över det varumärke vi lyckats bygga och att våra produkter bidrar till att stärka vårdpersonalens yrkesstolthet.