Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
15 mars 2021

Dags att starta företag? Då finns våra start-seminarier att anmäla sig till nu.

Vill du göra drömmen till verklighet? Här kommer det första steget till ditt egna framgångsrika företag.

 

Årets startseminarium körs helt digitalt via kommunikationsplattformen Microsoft Teams som du enkelt kan ladda ner. Under våra seminarier kommer vi ha intressanta diskussioner och givande gruppövningar. Inbjudningslänkar till varje seminarium skickar vi ut en vecka innan mötesdagen. Vi inleder den 12 april med det första seminariet ”Du och ditt företag”.

 

Utbildningarna har tagits fram för att bilda en helhet, du bör därför börja med att delta i det första seminariet ”Du och ditt företag”. Men det går också att enbart delta på de tillfällen som särskilt intresserar dig. Nedan finns en kort presentation om respektive tillfälle.

 

Seminarierna vänder sig till dig som funderar på att starta ett företag, nyligen har startat ett företag eller till dig som bara vill lära dig mer om nedanstående ämnen.

 

Seminarium 1: Du och ditt företag – 12 april kl. 16-18.
Detta tillfälle handlar om hur man går från idé till en faktisk affärsmodell. Under seminariet får deltagarna ta del av modeller och verktyg som ger rätt förutsättningar för en lyckad företagsstart.
OBS! Sista anmälningsdag är 10 april
Anmäl dig till seminariet här

 

Seminarium 2: Räkna på din affärsidé – 19 april kl 16-18.
För att uppnå långsiktig lönsamhet är det viktigt att förstå utfallet av ekonomiska rapporter och att följa upp dessa i verksamheten. Vid detta tillfälle får du vägledning i hur man planerar och följer upp ekonomin i företaget.
OBS! Sista anmälningsdag är 17 april
Anmäl dig till seminariet här

 

Seminarium 3: Att sälja med framgång – 26 april kl 16-18.
Vad är det som motiverar dina kunder att köpa? Här lär du dig mer om marknadsföring och försäljning, samt att förstå kundens behov och på vilket sätt du bäst säljer till din kund.
OBS! Sista anmälningsdag är 24 april
Anmäl dig till seminariet här

 

Seminarium 4: Tänk tillväxt från start – 3 maj kl 16-18.
Fundera över vad som är ditt drömläge och vad som krävs för att nå det. Tänker du tillväxt redan från start? Under seminariet diskuteras bland annat områden som är särskilt utmanande för företag i tillväxt. Man får verktyg och konkreta tips för att styra ett företag i tillväxt.
OBS! Sista anmälningsdag är 1 maj
Anmäl dig till seminariet här

 

Seminarium 5: Att mingla och nätverka – 10 maj kl 16-18.
För att lyckas göra affärer måste man som företagare lära sig att knyta kontakter, även med människor man tidigare inte känner. Femte seminariet ger tips på hur man gör och vad man ska tänka på i sitt nätverkande.
OBS! Sista anmälningsdag är 8 maj
Anmäl dig till seminariet här

 

 

Patrik Seger gick startseminerierna för ett år sedan. Såhär säger han.

 

Patrik Seger
Patrik Seger, egenföretagare från Halmstad, kan varmt rekommendera medverkan i seminarieserien.

– Som nyföretagare fick jag värdefull information och många uppslag, liksom inspirerande rådgivning, om vad man bör tänka på i startskedet av sitt företagande. Jag deltog i fyra av de fem seminarier och tycker alla var intressanta och givande. Förutom själva föreläsningarna kunde jag ta del av övriga gruppmedlemmars erfarenheter, säger Patrik Seger som är verksam inom digitala affärsprogram.

– Seminarierna gav fördjupade kunskaper inom olika områden och skeden av nystartandet och det är verktyg som jag tagit med mig och kan plocka fram vid behov och dra nytta av inför de utmaningar man ställs inför som nybliven företagare.

Patrik Seger värdesätter Almis stöd och kunskapsförmedling och nästa steg blir att medverka i höstens start av mentorprogrammet.

 

Vid frågor går det bra att kontakta Fisnik Nepola. 

 

Fisnik Nepola

fisnik.nepola@almi.se

072-516 38 04