Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
26 juni 2018

Så maxar du ledigheten i sommar

Bild på en blommande äng

För att orka att prestera krävs det att du får återhämtning. Som egenföretagare är det inte alltid enkelt att koppla bort jobbet helt. Här kommer några snabba knep som hjälper dig att maxa ledigheten under sommaren.

  

Blocka ledighet i kalendern

För dig som har svårt att helt koppla bort jobbet och ta sommarlov – blocka heldagar, enskilda eller flera i rad, i kalendern då du helt checkar ut från jobbet. Ingen mejl, mobil eller kalender ska checkas. På så sätt får du fullt fokus på att bara vara ledig och kroppen får en chans att varva ner.

 

Skjut fram sommarprojekten

Sommaren är ett perfekt tillfälle för återhämtning. Att snickra på nya hemsidan, utveckla nya grafiska profilen eller att rensa på lagret är inte återhämtning. Så skjut dessa uppgifter framför dig och ta ledigt istället. Är du utvilad lyckas slutföra dessa projekt snabbare och effektivare än om du viger hela sommaren åt att slutföra dem.

 

Autosvar – överallt

Oftast är det vi själva som har svårt att avgränsa jobb och fritid. Dina kunder kommer med största sannolikhet inte att ta illa vid sig om de får ett autosvar. Glöm inte att du även kan ändra ditt mobilsvar – eftersom det är semestertider kan det dröja innan vi återkopplar, hoppas ni har överseende med det! Prova själv!

 

Det kommer en höst

Kom ihåg att det kommer en höst och en vinter. Då är det bra att ha kraft och uthållighet när det blåser snålt utanför fönstret. Se sommaren som en investering i dig själv och att jobbfokus byts ut mot fokus på återhämtning. Nu har du chansen att bunkra kraft till en spännande höst som drar igång fortare än kvickt.