Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
16 december 2019

Almis Katharina Lindquist – ett stort tack för ditt bidrag till vårt uppdrag

Vi börjar närma oss slutet på 2019 och för oss på Almi i Kalmar innebär det inte endast slutet på ett specifikt år utan också att tacka en uppskattad och god medarbetare.

Katharina har jobbat på Almi i nästan fyra år och det har varit fantastiskt att ha henne i vårt team. Med sin entusiasm för förändringsprocesser och tron på varje enskild individ har hon varit en stark ledstjärna som verkligen visat vad Almi står för: mod att tänka nytt och att ta sig an vårt uppdrag med glädje och engagemang.

Bild på Katharina Lindqvist

När jag frågar Kattis varför hon började hos oss på Almi för snart fyra år sedan dröjer inte svaret.

- Jag brinner för att göra skillnad och hos Almi såg jag en chans att göra skillnad i många olika bolag i hela länet. Dessutom är jag som person alltid nyfiken och ute efter att utvecklas. Det tror jag har varit en väldigt bra kärna att ha här på Almi.

Hon berättar att hon med hjälp av sina tidigare olika ledarroller har kunnat bidra med ”andra ögon” till olika företagsledare och på så sätt gagna en utveckling eller förändringsprocess.

Jag brinner för att göra skillnad och hos Almi såg jag en chans att göra skillnad i många olika bolag i hela länet.
Katharina

Katharina går vidare från Almi till att bli egen företagare, där hon vill stödja organisationer och individer med fokus ökat värde och konkurrenskraft. Att snabbare ta sig igenom utvecklingsbehov och förändringsprocesser, med mindre tid och mindre ohälsa hos de anställda. Hon vill arbeta ännu djupare i processen mellan ledare och personal, eftersom god förändringsledning med bra team ger ökad konkurrenskraft och att man genom att ha rätt man på rätt plats kan bli bättre på att hantera förändringar och skapa en välmående organisation. Hon beskriver det med att hon vill inspirera, väcka debatt och samtidigt vara en trygg hand med kompetens och erfarenhet att gå från ord till handling– något hon även har varit här på Almi under dessa fyra år.

- Det känns lite nervöst att bli egen, men även om det har varit väldigt roligt att jobba på Almi tänker jag att var sak har sin tid och nu vill jag utmana mig själv och göra skillnad för organisationer och medarbetare i förändringsprocesser.

Det roligaste med arbetet på Almi har varit att genom frågor få utmana och inspirera företagsledare och ägare i olika vägval, att få dem att se sina mål och i den processen utvecklas både individuellt och som bolag.

 

Ett minne från tiden här ligger extra nära hjärtat – när hon genom en coaching-process och därefter ett tillväxtprogram fick bidra till att ett bolag vars ena delägare gått bort tog sig igenom den utmaningen, och i år gjorde det bästa resultatet någonsin i företagets historia.

 

På fritiden spelar Kattis golf med sin man och njuter av värmande dagar i Spanien när tillfälle ges. Hon umgås gärna med sina sju barnbarn och filar dessutom på bok nummer två, som kommer handla om lite annat än bok ett med titel ”Under ytan finns det alltid något bra”.

Vi på Almi i Kalmar län är väldigt glada för den tiden Kattis har jobbat hos oss och bidragit till vårt team. När jag frågar vad hon vill skicka med till oss säger hon att vi ska fortsätta våga drömma och driva framåt och vara stolta för dem vi är. Sedan skrattar hon till och säger:

- Det är viktigt att komma ihåg att det är nyttigt att skratta mycket också.

 

Det ska vi komma ihåg, Kattis! Vi önskar dig ett stort lycka till på dina fortsatta äventyr.