Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
15 oktober 2019

Corlin Eyewear

Olle Sandberg och Tobias Göransson startade Corlin Eyewear för två år sedan. Då var de båda studenter och bestämde sig för att starta företag vid sidan av sina studier – sedan dess har bolaget växt ordentligt. De har hittat sitt nischade kundsegment och kan nu se människor bära deras solglasögon när de går på stan.

Grundare Olle och Tobias
- Det är en fantastisk känsla att få se andra bära våra solglasögon, det är ett häftigt kvitto på att vi gör bra produkter.
Tobias Göransson

Olle och Tobias berättar att de har ett nära samarbete med fabriken som producerar deras solglasögon, där de noggrant berättar om sin vision och design för att sedan få se en 3D-modell och därefter en prototyp för hur solglasögonen kommer bli innan de godkänner.

- Det tog ju lite tid innan man lärde sig processen, vad som funkar, hur man ska tänka kring mått, men det är spännande och vi har lärt oss något nytt, förklarar de.

Olle lägger till att det är viktigt att vara ödmjuk inför en ny bransch och acceptera att man inte kan allt från början.

- Man lär sig genom resan, men man måste alltid börja någonstans, säger han, och ger rådet till andra blivande entreprenörer att våga köra igång även om man inte har all kunskap på förhand.

- Man lär sig genom resan, men man måste alltid börja någonstans.
Olle Sandberg

Corlin Eyewear gör solglasögon som är stilrena och minimalistiska och nästa steg är att dessutom göra dem hållbara genom att skapa dem i återvunnen plast. Både Olle och Tobias har haft ett intresse för solglasögon som accessoar länge och ville skapa ett märke man kan ställa sig bakom samtidigt som prisklassen ska matcha mångas plånböcker.

För inte så länge sedan blev de dessutom uppmärksammade av Ehandel.se som berättar om en imponerande omsättning på 1,5 miljoner under deras andra verksamma år. För Ehandel beskriver de även sin USP – solglasögon i en prisklass som matchar målgruppen och en genuin passion för design som kan tilltala dem.

Kontakten med Almi

- Almi har varit en fantastisk samarbetspartner där vi både fått hjälp med vägledning och även finansiellt stöd. Vi hoppas på att få ha med Almi länge på vår resa!