Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
4 december 2019

Möt Sofie - vår internationella stjärna

Med mottot ”det kan vara lättare att få förlåtelse än tillåtelse” och glimten i ögat blir det väldigt mycket gjort, och kanske är det därför Sofie på ett proffsigt och effektivt sätt hjälper så många bolag i länet med deras internationaliseringsresa.

Sofie är Kalmar läns rådgivare inom EEN – Entreprise Europe Network – vilket innebär att hon har 3000 kollegor runt om i världen. Genom dessa kollegor kan hon hjälpa företag att knyta nya affärskontakter i många olika länder. När jag frågar Sofie hur hon skulle beskriva Enterprise Europe Network svarar hon:
- Det är ett nätverk av spårhundar som finns där helt kostnadsfritt för företag.

 

Det är verkligen en passande beskrivning av EEN, som leder till att bolag knyter kontakter gällande både import, export och tekniska samarbeten.

Bild Sofie Isehav

Med sin bakgrund som inköpare inom tung industri där Sofie dagligen hade kontakt med internationella kontakter under tio år har hon stor kompetens, både när det gäller avtal, att hitta leverantörer och vad man ska tänka på i kontakten med inköpare. Hon lockades till Almi för att hon ville testa något nytt och tyckte att tjänsten som rådgivare inom EEN lät väldigt rolig och passade bra till hennes bakgrund. Här har hon nu varit i drygt tre år.

 

- Jag trivs väldigt bra på Almi då jag känner att vi gör skillnad för företagen vi jobbar med. Det märks i hela vårt gäng att vi vill kundernas bästa, att de ska bli framgångsrika. Det är så vi får ett kvitto på att vi gör ett bra jobb!

Det märks i hela vårt gäng att vi vill kundernas bästa, att de ska bli framgångsrika.
Sofie

Innan arbetet inom industri läste hon till civilekonom i Växjö, varpå hon sedan läste en magister i logistik och ännu en magister i ekonomistyrning. Dessutom har hon nu språklig nytta av sina utbytesstudier i Boston och sitt år som au pair på Long Island. Men framförallt är det hennes egenskaper som är till fördel i jobbet, då Sofie beskriver sig själv som väldigt positiv och effektiv.

 

På fritiden tycker Sofie om att umgås med familjen. Hon berättar också att hon är storkund på biblioteket och växlar oftast mellan feel-good och deckare. Sofie är också någon att se upp till gällande återbruk och konsumtion.

- Jag hade som nyårslöfte inför 2019 att inte handla några nya kläder. Det har varit mycket lättare än vad en kanske skulle tro och det känns bra att inte bidra till överkonsumtionen!

 

Med Sofies hållbara tänk, engagemang i internationella affärskontakter och positiva driv är vi väldigt glada att hon vill vara en del av Almi Kalmar län!