Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
1 mars 2018

Självklart digitalt

Digitaliseringen genomsyrar allt idag och lämnar ingen oberörd. Att digitalisera är avgörande, men vad man behöver göra och vad det innebär för det enskilda företaget är inte alltid lika självklart.

Digitalisering handlar om både interna processer, marknadskrafter och att förstå kundbeteenden. Digitalisering är inte ett specifikt verktyg eller teknisk lösning utan många sammankopplade delar som tillsammans bildar mönster, nya förutsättningar och förhållningssätt. Sätt som hjälper till att effektivisera affärsprocesser, snabba upp produktcykler eller fatta beslut i realtid baserat på fakta. Att kunna hantera flera olika verktyg som ger dig möjlighet och fördelar kräver kompetens men framförallt nyfikenhet.

två kvinnor som jobbar med datorer
Det är lätt att hamna i digitaliseringsångest och i ren panik starta isolerade projekt. Fundera över målet och drivkraften - varför ska vi göra, vad vill vi uppnå och hur ökar det vårt affärsvärde?
Hanna, rådgivare Almi Kalmar län

                                  

Ett bra sätt att komma igång, få ökad kunskap och insikter är Digitalakademin, ett samarbte mellan Google och Almi med syftet att utbilda förtag till att bättre ta tillvara de möjligheter som digitaliseringen erbjuder. En digital plattform med videoutbildningar inom 31 olika områden som exempelvis Digital strategi, Sökordsoptimering, Analys, Bygga butik online eller Ökad produktivitet på jobbet med hjälp av molntjänster.

Du gör utbildningarna i egen takt, när du vill, var du vill där du har en uppkoppling. När du registrerar dig på Digitalakademin.se får du också en pesonlig läroplan som hjälper dig att prioritera och fokusera rätt för att nå dina mål inom digitalisering. Allt är naturligtvis kostnadsfritt.