Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
13 januari 2020

Vår kollega Dennis – med inspirerande tips och mod att tänka nytt

Dennis är del av det unga gardet på Almi i Kalmar län men har flera års erfarenhet av att vägleda och inspirera kring entreprenörskap. 

Hos oss på Almi har han delat med sig av sina kunskaper och sitt engagemang i 1,5 år.

- Almi kändes som ett naturligt nästa steg på vägen när jag ville ha nya utmaningar, jag tycker om att jag får möjligheten att träffa så många olika företag här.

Bild på Dennis Åström

Dennis huvudsakliga fokus är gentemot företag i startfas, oavsett om det är drivna människor som är i början på sin resa eller bolag som tagit sig an något nytt i sin verksamhet. Det är en utmaning att möta så många olika personer eftersom kundens behov alltid kan se olika ut, men Dennis berättar att han tycker om att vara en coachande och stöttande person som hjälp på vägen i människors utveckling.

- Det är alltid en utmaning att sätta sig in i en ny kunds sits, men det är också det som är så roligt, att det är så varierande. 

Det är alltid en utmaning att sätta sig in i en ny kunds sits, men det är också det som är så roligt, att det är så varierande.
Dennis Åström

Som Dennis kollega får man dagligen ta del av hans entusiastiska och samtidigt rationella tänkande – som rådgivare behöver man vara verklighetsförankrad och engagerande på samma gång vilket är något Dennis verkligen lyckas med.

- Jag har också nytta av att jag är vetgirig och därmed allmänbildad, jag gillar att lära mig nya saker.

 

Intresset för ny kunskap och innovationer märks när Dennis nämner Almis värdegrund Mod att tänka nytt – en värdegrund han är noga med att ha med sig hela tiden.

- På Almi vågar vi ifrågasätta när vi utvecklar en metod – har vi rätt perspektiv eller går det att spinna vidare ytterligare? Dessutom är mod att tänka nytt något som behövs även för företagare, att våga gå emot strömmen och inte göra som alla andra.

Utöver det skulle Dennis också tipsa företagare om att:

  • undersöka sin omvärld och marknad
  • att definiera och därefter prata mycket med sina kunder
  • att sätta upp en konkret plan med mål och delmål
  • att räkna på sin idé
  • slutligen – att inte vara rädd för att misslyckas

Han nämner också att det här i Kalmar län finns många olika stödfunktioner att utnyttja, både medel att söka och olika aktörer som kan hjälpa längs vägen.

 

På fritiden tycker Dennis om att läsa böcker och om han får ge endast ett boktips såhär i början på ett nytt år berättar han om boken Atomic Habits av James Clear, en bok om förändring och goda vanor. Dennis försöker även få in en squashmatch då och då under sin lediga tid – något han gärna uppmanar sina kollegor till också.

 

Den uppmuntran tar vi emot med öppna händer! Vi på Almi i Kalmar län är väldigt glada att vi har en så engagerad medarbetare i vårt gäng, som ofta kommer med intressanta spaningar och idéer. Det är väldigt härligt att ha en Dennis i sitt team helt enkelt!