Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
“Jag tror på att omge sig med människor som kan mer än en själv”
Jennie Isberg, vd på kommunikationsbyrån GoBrave.
22 juni 2023

Tema juni: Ledarskap

Solen lyser in i sekelskiftshuset på Norra Esplanaden 7 i Växjö, där GoBraves 19 medarbetare har sin arbetsplats. I varje rum finns en härlig kakelugn och många trädetaljer är vackert bevarade från när huset byggdes 1898. På altanen utanför har några medarbetare möte inför ett kundbesök.

– Man får nypa sig i armen varje gång man kommer till jobbet. Det känns som att komma hem, säger Jennie Isberg, som är vd på kommunikationsbyrån GoBrave.

 

Jennie Isberg kom till företaget 2019. Hon hade då varit marknadschef på IT-bolaget Lime i Lund, och därefter kommunikationschef på det kommunala bostadsbolaget Växjöbostäder.

 

– Växjöbostäder var kund hos GoBrave och några av mina bästa dagar på året var när jag var på besök här. När jag fick frågan om att börja jobba här var svaret enkelt, säger hon.

 

Jennie har varit vd på GoBrave sedan 2019.

Byggde upp en struktur

Ägarna och Jennie såg tillsammans ett behov av att skapa struktur. GoBrave hade sedan starten 2012 växt från att vara en mindre reklambyrå till en fullservicebyrå där många olika kompetenser nu arbetade tillsammans. Det behövdes helt enkelt en annan typ av ledarskap.

 

–  Nu som då fanns en enorm kunskap, kreativitet och mycket hjärta. Det som saknades var ett gemensamt fundament kring hur vi gör saker – allt från lönesamtal till hur man gör om man behöver terminalglasögon. Jag är glad att vi kunnat plussa på strukturen, samtidigt som vi lyckats behålla GoBrave-andan, säger Jennie.

Ett personligt ledarskap

Jennie Isberg har som vd och delägare ansvar för både personal och ekonomi. Samtidigt jobbar hon operativt tillsammans med kollegorna och kunderna. Utanför arbetet är hon också ordförande i ishockeyklubben Växjö Lakers, även det en ledarroll. Jennie beskriver sitt ledarskap som personligt och vill vara en möjliggörare för medarbetarna, så att de kan växa och nå sin fulla potential. 

 

–  Jag tror att jag är bra på att se människan, och inte bara se det som ska göras. Jag har själv haft förmånen att jobba med chefer som trott på mig, och det vill jag ge tillbaka. På ett sätt är det enkelt här eftersom alla är så kloka, kreativa och trevliga. Jag brukar tänka att en medarbetare ska vara en person som jag skulle bli glad om mitt syskon blev tillsammans med. Och så känner jag innerligt med alla här, skrattar hon.

 

För Jennie har det också varit viktigt att jobba med sig själv. Att som ledare vara medveten om både sina starka och svaga sidor, vara ödmjuk inför att man inte kan allting.

Jag tror på att man som ledare ska omge sig med människor som kan mer än en själv. Jag trivs bäst i mitt ledarskap när medarbetaren springer lite framför, och jag kan hjälpa personen att springa i rätt riktning. Eller få medarbetaren att göra något hen inte trott att hen skulle klara av.
Jennie Isberg, vd på GoBrave.

Värdegrund som genomsyrar

På väggen hos GoBrave står två stora tavlor lutade på en tavellist. På tavlorna står orden “Familjära” och “Modiga” med tillhörande beskrivningar, ett resultat av byråns värdegrundsarbete.

 

– De där orden stämmer verkligen in på oss och det var fint att tillsammans skriva ner vilka vi är och vilka vi vill vara. Vi är en familj, även tillsammans med våra kunder. Och i en trygg familj vågar man också vara modig och utmana varandra att tänka nytt och utvecklas, säger Jennie.

 

– Jag läste någonstans att när värderingarna man har privat också återfinns i jobbet så trivs man och har störst möjlighet att nå sin fulla potential. Jag hoppas och tror att det är så för alla här på GoBrave, fortsätter hon.

Lämnar över i höst

I höst ska Jennie få sitt första barn och lämnar då tillfälligt över ledarskapet till sina tre delägarekollegor Johan, Karl Petter och Mattias.

 

– Jag är inte ett dugg orolig. Däremot har den nya situationen gjort att jag börjat reflektera över mitt ledarskap, vilka strukturer jag byggt upp och hur det fungerar när jag inte är här. Troligen kommer jag inte komma tillbaka till exakt samma roll, för min förhoppning och tro är att bolaget kommer fortsätta utvecklas och ta nya steg. Och en sak är säker – GoBrave-familjen kommer klara sig utmärkt när jag är borta!

OM GOBRAVE

 • Startade: 2012
 • Antal medarbetare: 19
 • Finns i: Växjö
 • Relation till Almi: Jennie Isberg är med i Almis nätverk för kvinnliga företagsledare

Till GoBraves hemsida

 

 

3 RÖSTER OM LEDARSKAP

Maria Blom

Future Bemanning


Maria Blom

Ett bra ledarskap bygger på en tillitsfull relation mellan mig och mina medarbetare. Jag behöver...

Nina Sandahl

Sajt Arkitektstudio


Nina Sandahl

Ledarskap för mig handlar om att få teamet att prestera så bra som möjligt tillsammans. Att rätt...

Gustaf Möller

Kryast


Gustaf Möller

För mig är bra ledarskap när man lyckas uppnå fantastiska resultat utifrån det uppdrag man har, samtidigt som man har...

 

VISSTE DU ATT...

 • …det finns ett starkt samband mellan ledarstil och lönsamhet. Men det finns inte en ”rätt” ledarprofil utan olika situationer kräver olika egenskaper och olika sätt att leda.
  (Stockholms universitet)
 • ... ledarskapet har stor betydelse för medarbetarnas hälsa och välbefinnande. Det handlar både om chefens direkta agerande som ledare och hens indirekta påverkan på arbetsplatsen.
  (Linköpings universitet)
 • … en undersökning som pågick under många år på Karolinska institutet visade att hjärtinfarkt var betydligt mindre vanligt hos personer som tidigare i livet haft en chef som de tyckte var tydlig och stöttande. Undersökningens slutsats var att risken för hjärtinfarkt senare  i livet ökar när man har en chef där vissa chefsförmågor saknas.

Behöver du coaching inom ledarskap eller vill utveckla ditt företag vidare?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig vidare.
*
*
*
*
?