Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
8 april 2019

Louise designar både lokalt och globalt

Louise Plym, VD och ägare Plym Projekt

Lokalt och globalt! Så ser marknaden ut för entreprenören Louise Plym och hennes företag Plym Projekt, som bland annat varit med om att designa såväl ICON i Växjö som IKEA:s huvudkontor för produktutveckling. Med design, utbildning och event så är siktet inställt på fortsatt tillväxt och nu deltar hon i Växarena 2.0.

- Att få ta del av andras synsätt och perspektiv är alltid givande. När entreprenörer möts händer det mycket kreativa saker!

Entreprenören Louise Plym startade sitt första egna företag, Campingkul, när hon var 18 år. Hon utbildade sig sedan inom Inredning och butikskommunikation och arbetade under ett antal år runt om i världen för Ikea. 2015 startade hon Plym Projekt, ett företag som hon har specialiserat på konceptutveckling, inredning och design för offentliga och kommersiella miljöer. 

 

Med inspiration från trenderna i Silicon Valley har Louise Plym skapat ett framgångsrikt koncept där man med inredning och design applicerar kundernas varumärke och personlighet i kontorsmiljöer och butiker.

 

Företaget är baserat i Växjö men jobbar globalt. Med kunder som Ikea, Smarteyes, Spotify, Svenssons i Lammhult och Fortnox har Plym Projekt på kort tid blivit framgångsrikt.  

Dels har vi lyckats positionera oss med ett unikt koncept på marknaden, dels har vi ett arbetssätt där vi jobbar helt digitalt vilket gör att vi kan jobba över hela världen men samtidigt hållbart och kostnadseffektivt. Men att jag lyckats handlar också till stor del om att jag vågade satsa. Vi hade inte kunnat växa så fort om jag inte börjat anställa i ett tidigt skede.
Louise Plym, VD och ägare Plym Projekt

Louise insåg tidigt nyttan av att vara med i olika nätverk och har varit duktig på att dra nytta av den support som finns för företagare i regionen. Bland annat har hon genomgått Företagsfabrikens inkubationsprocess, haft en mentor via Almi och har nu påbörjat Almis tillväxtprogram TUFF som är en del i Växarena 2.0.

Jag tycker om att tillhöra ett sammanhang med mitt företa, där jag kan bolla mina idéer. Att få andras syn på min verksamhet ger perspektiv och det är alltid bra att träffa entreprenörer som är i samma situation.

Just när det kommer till sammansättningen på gruppen menar Louise att Almi verkligen har lyckats. 

Jag har också deltagit i Almis mentorprogram och det resulterade i att min mentor nu sitter i min styrelse. Dessutom går jag ofta på Almis träffar och föreläsningar. Där får jag det som är värt att veta i ett färdigpaketerat format vilket är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad inom olika områden.
Louise Plym, VD och ägare Plym Projekt