Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
14 april 2021

Ta ditt företag till en ny nivå - ansök om Utvecklingscheckar eller en Mikroinvestering!

- öppnas i nytt fönster

Vill du göra en ny satsning som ökar företagets konkurrenskraft och skapar nya värden i företaget? Nu kan du åter igen ansöka om Utvecklingscheckar som är framtagna för att stödja kostnader för exempelvis utveckling av produkter, tjänster, marknader eller företag. Nytt för i år är att du även kan ansöka om en Mikroinvestering för att stödja kostnader för mindre investeringar. Ansökan öppnar i höst men du kan fylla i din intresseanmälan redan nu.

Båda erbjudandena inkluderar även rådgivning från Almis erfarna rådgivare som tillsammans med dig går igenom företagets verksamhet och ekonomi. 

Företag kan ansöka om en utvecklingscheck på mellan 20 000 kr och 200 000 kr – och då motsvarande max 50% av kostnaderna för sökt insats. Företagets medfinansiering får dock inte bestå av egen tid och/eller egen arbetsinsats. Genomförande av insats får pågå max 9 månader från det att checken beviljats.

 

Här kan du läsa mer om Utvecklingscheckarna

 

 

Företag kan ansöka om en mikroinvestering för högst 60 000 kr – och då motsvarande max 50% av kostnaderna för sökt investering. Företagets medfinansiering får inte bestå av egen tid och/eller egen arbetsinsats. Genomförande av insats får pågå max 9 månader från det att stödet beviljats.

 

Här kan du läsa mer om en Mikroinvestering

Utvecklingschecken och Mikroinvesteringen är ett regionalt företagsstöd som finansieras av Region Kronoberg.

- öppnas i nytt fönster