Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
24 november 2022

Bryggerikrogen i Nora om besöksnäringen

Bryggerikrogen i Nora är en fine dining restaurang som korades som vinnare i kategorin ”Årets besöksnäringsföretag” under våra Framtidsdagar 2022. Restaurangen drivs av grundarna Erik Lindeberg och Veronica Carlsson som båda har bred erfarenhet av besöksnäringen. Vi fick äran att ställa några frågor till Veronica som fanns på plats för att ta emot priset.

Vad får ni er kreativitet ifrån? 

Från allt egentligen. Det kan vara vad som helst, och inte nödvändigtvis andra restauranger. Vi jobbar bra under press och blir kreativa när det är lite kämpigt och svårt, vilket det har varit de senaste åren. Ser man en utmaning så är den till för att lösas, och det har varit våra ledord under pandemin. Vi ska inte lägga oss ner och dö utan har valt att se möjligheter istället!

Hur jobbar ni med hållbarhet?

För oss har det alltid varit viktigt att använda oss av närproducerade varor, så som svenskt kött, lokala grönsaksproducenter, svensk öl och europeiska naturviner. Ärliga råvaror och ärliga drycker! När det gäller personal försöker vi se till att ha ett trevligt klimat istället för att det ska vara tufft och slitigt. Vi har både bra råvaror och en schysst tråd rakt igenom företaget. Sedan har vi alltid använt oss av återanvänt porslin, vilket brukar bidra till ett intressant samtal kring bordet. 

Hur attraherar ni turister?

Dels ligger det i tiden att vi har närodlade grönsaker - något som alltid har varit en självklarhet för oss. Sedan är det en väldigt unik och fin miljö där våra lokaler ligger i en gammal tändrörsfabrik i ett industriområde. Så en kombination av bra mat, en fin och hemtrevlig miljö och ett personligt möte där gästen får en trevlig upplevelse. 

 

Samtidigt som vi är ett turistresemål är vi även en kvarterskrog, så för att attrahera lokalbefolkningen har vi bland annat olika teman i puben varje vecka. Vi vill kunna erbjuda allt möjligt - från det lilla till det stora!

Hur ser ni på framtiden?

Det är en helt ny fas vi går in i med krig och en osäker ekonomi, men just nu ser vi positivt på företagsamheten. Kort sagt ser vi med tillförsikt fram emot framtiden, där vi fortsätter jobba bra under press!

 

 

Stort grattis till vinsten Bryggerikrogen i Nora!

Vi jobbar bra under press och blir kreativa när det är lite kämpigt och svårt
Veronica Carlsson, Bryggerikrogen