Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
12 oktober 2020

Årets SKAPA-pristagare i Västmanland är utsedda

Den 12 oktober tillkännagavs pristagarna vid en ceremoni på Västerås Slott. Vi gratulerar Ulf Nordbeck på Ekobot som vann årets SKAPA-pris i Västmanland, och Maximilian Adamsson från Receive, som kammade hem priset SKAPA-talang för unga innovatörer i Västmanland.

SKAPA till Alfred Nobels minne är Sveriges största innovationstävling. Varje län utser vinnare som går till riksfinalen i Stockholm i november.

 

Ekobot utvecklar intelligenta lösningar för precisionsjordbruk utifrån artificiell intelligens och autonoma mobila robotplattformar.
Motivering: ”Utifrån behovet av ett mer hållbart samhälle, har årets vinnare av SKAPA priset i Västmanland på ett innovativt sätt, använt ny teknik och skapat möjlighet till förändrade produktionsmetoder, inom den internationella jordbruksindustrin. Med sin mekaniska ogräsbekämpning via foto-igenkänning och AI, har Ekobot internationell marknadspotential. Detta möjliggör förutsättningar för energibesparingar och minskad användning av ogräsbekämpningsmedel.”

 

Receive har skapat en helhetslösning för automatisk digitalisering av kvitton.
Motivering: ”För att tackla digitaliseringens utmaningar, har årets vinnare av SKAPA-talang för unga innovatörer i Västmanland, tagit fram en innovativ helhetslösning för en automatisk digitalisering av kvitton. Maximilian Adamsson har genom Receive skapat förutsättningar för att koppla ihop kvittohanteringen med bankernas e-tjänster. Han har dessutom skapat möjligheter för en kontinuerlig tjänsteutveckling genom en centraliserad databas med ett öppet API.”

 

Stort grattis till vinnarna!