Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
16 maj 2019

Almi Invest investerar i Örebrobolaget Splitgrid

Almi Invest investerar 2,1 miljoner kronor i fintechbolaget Splitgrid, vars mjukvara för butikskassor ger leverantören betalt direkt. I emissionen på totalt 7,5 miljoner kronor deltar också Collector Ventures, det finska investmentbolaget Innovestor och privata investerare. Pengarna ska gå till expansion och försäljning.

 

 

Örebrobaserade Splitgrid, grundat 2016, utvecklar ett datasystem som ser till att betalningen för en enskild vara, till exempel ett klädesplagg, fördelas mellan butik och leverantör direkt när en vara registreras i kassan. Systemet integreras i butikskassan och hjälper handlaren att undvika likviditetsproblem, samtidigt som det säkerställer att leverantören faktiskt får betalt för de produkter som säljs.

 

Genom att använda Splitgrid slipper butiken låsa sina pengar i dyra lager och leverantören kan vara säker på att få betalt för sina varor.

 

- Splitgrids innovativa lösning minskar risken både för handlare och leverantör, säger Jenny Engerfelt, fund manager på Almi Invest. Den kan bli ett viktigt verktyg för att tänka nytt i syfte att öka lönsamheten i en utsatt bransch.

 

Splitgrid är verksamma i hela Norden och fungerar för både fysiska butiker och e-handlare. De har idag fler än 100 anslutna varumärken, butikskedjor och fristående butiker. Merparten av kunderna återfinns inom klädbranschen, men systemet går också att använda för sällanköpsvaror inom andra branscher.

- Det är självklart spännande att ta in kapital, för att kunna fortsätta vår resa och expandera, säger Göran Eriksson, vd på Splitgrid. Att stora kapitalinvesterare vill investera i oss är ett kvitto på att vår produkt verkligen behövs på marknaden. Vi gör stor skillnad för många butiker och e-handlare.

Läs hela pressmeddelandet på MyNewsDesk >>