Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
12 maj 2023

Foto: Henrik Mill

Hej Matthias och välkommen till Almi Mälardalen! Vem är du och vad kommer du att arbeta med hos oss?

Tusen tack för det varma välkomnandet, väldigt inspirerande att få vara en del av Almi Mälardalen! Jag heter Matthias Eliasius och kommer att arbeta med affärsutveckling med fokus på ekonomi och lönsamhet, internationalisering samt fokusgrupper tillsammans med våra kunder med utgångspunkt från Västeråskontoret. Jag är utbildad ekonom med ett brinnande intresse för entreprenörskap och gillar utmanande problemlösningar. Mår bra av att vistas ute i naturen, umgås med vänner och väldigt sportintresserad där hjärtat klappar lite extra för stadens gulsvarta ishockeylag.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya uppdrag?

Det jag ser mest fram emot med mitt nya uppdrag som affärsrådgivare är att få möjligheten att hjälpa entreprenörer i små och medelstora företag att nå sina mål och utveckla sina verksamheter. Att kunna bidra till att skapa tillväxt och arbetstillfällen känns både meningsfullt och spännande. Dessutom ser jag fram emot att få arbeta med internationalisering och hjälpa företag att växa på nya marknader.

Vad gjorde du innan du började på Almi?

Senast kommer jag från en roll där jag arbetade som Business controller på en startup i Stockholm som verkade inom bilbranschen. Tidigare har jag även drivit eget företag inom e-handel och bilbranschen samt arbetat som Project controller på ett multinationellt företag.

Vilka erfarenheter tar du med dig från tidigare arbeten?

Genom mina tidigare uppdrag har jag utvecklat förmågan att se helheten i en verksamhet och att identifiera vilka faktorer som påverkar dess framgång. Jag har också lärt mig att arbeta i en snabbt föränderlig miljö med olika typer av människor och organisationer. Mina erfarenheter som egen företagare och som controller från både startup och multinationella företag kommer vara till nytta i mitt arbete som affärsrådgivare.

Hur ser du på Almis roll i samhället och i näringslivet?

Jag ser Almi som en viktig aktör för att främja innovation, entreprenörskap och tillväxt i Sverige. Genom att erbjuda finansiering, rådgivning och nätverk för små och medelstora företag hjälper Almi till att skapa arbetstillfällen och tillväxt i hela landet. Dessutom spelar Almi en viktig roll i att stödja och bidra med kunskap vid internationalisering vilket framför allt genomförs via Almis stora upparbetade nätverk.

Hur gör man om man vill komma i kontakt med dig?

Man kommer enklast i kontakt med mig genom att ringa eller mejla. Man kan också hitta mig på LinkedIn för att skicka sin förfrågan. Tveka inte på att ta en första kontakt med mig eller någon utav mina kollegor på Almi. Ni behöver inte förbereda något utan vi tar avstamp utifrån där ni befinner er idag och tar det vidare därifrån. Er framgång är vår framgång, så hoppas vi hörs snart!

 

Tack för pratstunden Matthias och varmt välkommen till Almi Mälardalen!

Jag är utbildad ekonom med ett brinnande intresse för entreprenörskap och gillar utmanande problemlösningar.
Matthias Eliasius