Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

RSS
 1. 8 mars 2023

  Jämställdheten i Dalarnaföretagens styrelserum går långsamt

  Almis årliga undersökning av jämställdheten i Dalaföretagens styrelser visar på en långsam ökning under de senaste 10 åren. Andelen kvinnor som har en plats i någon styrelse har gått från 15 procent år 2013 på till 19 procent år 2023. Andelen kvinnliga vd:ar har ökat från 10 till 14 procent under samma mätperiod. Ordförandeklubban svingas av en kvinna i 13 procent av de undersökta dalabolagen jämfört med 10 procent 2013.
 2. 8 mars 2023

  Jämställt i styrelserummen år 2053

  Almis årliga undersökning av jämställdheten i svenska företag visar på en långsam ökning av jämställdheten i styrelserummen de senaste 10 åren. Den visar på att vi når jämställdhet i styrelserummen år 2053.
 3. 6 mars 2023

  “Framtidsgeneratorn blev en succé – och lever vidare”

  Almi fick i uppdrag att ge Sveriges små och medelstora företag mer kunskap om hållbarhet och att få dem att påbörja och/eller accelerera sitt hållbarhetsarbete. Nu är projektet utvärderat och visar bland annat att 80 procent av deltagarna har fått ny, värdefull kunskap.
 4. 1 mars 2023

  Fler företag blir hållbara tillsammans med Almi

  Snabba förändringar och stora utmaningar har drabbat näringslivet de senaste åren. Almi GävleDala och Almi Värmland har beviljats ett treårigt projekt från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden för att stötta och accelerera företagens hållbara omställning i Dalarna, Gävleborg och Värmland.
 5. 22 februari 2023

  InvestEU: EIF och Almi tecknar avtal om att garantera 211 miljoner euro i nya lån till SME i Sverige

  Almi är det första finansiella institutet i Sverige som tecknar ett InvestEU-garantiavtal med EIB Group i syfte att stödja innovations-, hållbarhets- och mikrofinansieringsprojekt. Samarbetet förväntas påskynda den gröna omställningen för många svenska företag.