Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
14 juni 2018

Almi årets raket bland ekonomistudenter

raket
29 placeringar – så mycket klättrar Almi på Framtidsföretagens lista över de mest attraktiva arbetsgivarna för ekonomistudenter.

 

I toppen av samma lista som undersökningsföretaget Universum står bakom finns inte helt oväntat Google följt av Spotify, Ikea, H&M och Nike i nämnd ordning.


Den arbetsgivare som stäker sin placering mest bland ekonomistudenterna är Almi, följt av Ellos Group, LKAB, LRF Konsult och Poolia.

 

I och med förbättringen hamnar Almi på plats 105, jämfört med plats 134 förra året. Totalt ingick 22 046 studenter i årets undersökning, varav 5 498 repondenter inom ekonomi.

 

Enligt Företagarbarometern blir mjuka värden allt viktigare för studenterna när de tycker till om var de helst vill jobba.

 

Högst upp på önskelistan är att den framtida arbetsgivaren drivs av ett högre syfte, erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsmiljö, har stöttande ledare samt främjar en balans mellan karriär och privatliv.

 

Att arbeta på ett innovativt företag hamnar också högt upp på önskelistorna. I en allt mer föränderlig värld tycks studenterna vilja säkerställa en sak: att de hittar en arbetsplats där deras personliga kunskaps- och utvecklingskurva stiger i snabbare takt än vad omvärlden hinner förändras.

 

Här kan du ta del av hela rankinglistan och läsa mer om hur undersökningen gått till.