Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
12 augusti 2020

Almi Invests vd Mikael Karlsson lämnar för nytt uppdrag

Mikael Karlsson vd Almi Invest

Almi Invests vd Mikael Karlsson har beslutat sig för att anta nya utmaningar efter drygt 16 år. Mikael var med i starten av riskkapitalbolaget och har de senaste fem åren varit vd för Almi Invest. Mikael går vidare till rollen som koncernchef för Lärandegruppen.

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och har som uppdrag att tillgodose att en tidig riskkapitalmarknad fungerar i hela Sverige.

 

- Jag har varit med från starten av Almi Invest och det har varit en helt fantastisk resa som jag kommer bära med mig för resten av mitt liv. Från den första investeringen sommaren 2009 via fusion med Innovationsbron och start av en Greentech-fond till att idag vara landets mest aktiva investerare med kompetenta team över hela landet, ett 80-tal genomförda börsnoteringar och 350 aktiva portföljbolag. Jag hade höga förväntningar när jag började men kan konstatera att utvecklingen till och med har överträffat dem, säger Mikael Karlsson, avgående vd på Almi Invest
 

Riskkapitalbolaget Almi Invest förvaltar 8 regionala fonder samt en nationell GreenTech-fond på totalt ca 3,5 miljarder.

 

- Mikael har som vd gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla verksamheten, stärka varumärket och bygga ett starkt team. Han har också på ett mycket positivt sätt bidragit till arbetet i koncernledningen och vi är därför många som kommer att sakna honom som kollega. Jag vill tacka Mikael för hans fina insatser jag önskar honom verkligen lycka till i hans nya utmaningar, säger Göran Lundwall, ordförande i Almi Invest och koncernchef Almi.
 

Mikael går till Lärandegruppen som är en av landets största friskolekoncerner med 25 skolor från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

 

Nu startar processen att rekrytera en efterträdare. Mikael Karlsson är kvar som vd för Almi Invest till februari 2021.