Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
21 oktober 2018

Årets Unga Företagare Noel Abdayem med företaget The Humble CO.

Kanske har du borstat tänderna med en av hans tandborstar? Noel Abdayem är tandläkaren som sadlade om till entreprenör och grundade The Humble CO – och är nu Årets Unga Företagare i Sverige 2018.

 

I fredags delade Almi ut 50 000 kronor i prispengar till Årets Unga Företagare vid Företagarnas årliga gala. Vinnare blev Noel Abdayem med företaget The Humble CO.

 

Företagets främsta produkt är en nedbrytningsbar tandborste som säljs i miljontals exemplar över hela världen.

 

– Det känns overkligt. Det här hade jag inte trott. Det här motiverar oss att satsa ännu mer på att expandera företaget och samtidigt hjälpa människor, sa Noel Abdayem från scenen i Stockholm stadshus när han tog emot priset.

Det var efter en volontärresa 2013 som han upplevde två stora problem: Skadlig plast på stränderna och barn utan tandborstar och med dålig tandhygien. Nu vill han med företaget lösa båda problemen.

Juryns motiveringen löd: 

 

”Företagaren gav sig in i sannolikt en av de sista branscherna man borde ge sig in i om man var ute efter att bygga ett lönsamt och snabbväxande bolag. Istället för en klassisk karriär inom sin profession gick det stora sociala engagemanget, drivet och miljömedvetenheten före och ledde in i företagandets värld".

Under galan delades även ut priser till:

  • Årets Företagare i Sverige 2018: Bröderna Mohammad och Hamid Khanahmadi som driver Tolkresurs Sverige i Västernorrland.
  • Stipendiet #GeTillbaka till Heaven Bereket som genom sitt entreprenörskap finansierar sjukvården för 1 452 barn i Ghana, samt till Henning Gillberg som reparerar trasiga kläder.

Samtliga pristagare i Årets Unga Företagare var:

  1. Noel Abdayem, The Humble Co (Sundbyberg/Stockholm)
  2. Niklas Nordheim, Filip Klasson och Alexander Berg, Hatstore Scandinavia (Kalmar)
  3. Kristoffer Persson och Gustav Bild, Studentvikarie (Göteborg)
Årets Företagare i Sverige 2018: Bröderna Mohammad och Hamid Khanahmadi.
Stipendiet #GeTillbaka till Heaven Bereket och Henning Gillberg.