Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
15 november 2020

Här är Britta Burreau – Almis nya koncern vd

Britta Burreau

Hon beskriver sig som nyfiken, uthållig och lite otålig. Vi har träffat Almis nya vd Britta Burreau.

Välkommen till Almi! Hur känns det?
– Som ett stort Äntligen! Jag har verkligen sett fram emot att få komma igång.

 

Vad fick dig att tacka ja till det här jobbet?
– Många skäl. Samhällsuppdraget att få vara med och sköta växthuset för nästa generations tillväxtföretag och Sveriges sysselsättning. Att få vara med och arbeta direkt med att stötta startups och befintliga företag. Och att i nuvarande läge mildra krisens effekter genom att arbeta för en smart omställning i företagen, så att Sverige kommer bättre ur krisen tack vare Almi. Gör vi ett riktigt bra jobb så är det många som får glädje av det. Att få arbeta för svenska folket, en ära och ett förtroende. Också att få arbeta med många spännande företag och företagare, lokalt näringsliv och politik, staten som ägare, närheten till rikspolitiken och allra mest - en organisation och arbetsplats som jag hört mycket gott om, med ett bra varumärke dessutom!

 

Vad gjorde du innan du kom till Almi?
– Nu senast kommer jag från en roll som koncernchef för KPA Pension, som administrerar och förvaltar kommuners och regioners pensioner. Dessförinnan var jag vd för Nordea Liv & Pension, där jag började med att rekonstruera en insolvent verksamhet, byggde upp bolaget, ett par finanskriser och en digitalisering av verksamheten. Och allra först efter Chalmers så arbetade jag som konsult först inom systemutveckling, process- och organisationsdesign, strategi och som ledare för större verksamhetsförändringar.

 

Vad är viktigast för Almi – kortsiktigt och långsiktigt?
– Kortsiktigt blir det att bidra på bästa sätt för att minska krisens negativa påverkan på svenskt näringsliv, ta hand om varandra och oss själva, samt se till att vi finner arbetsglädjen i det vi gör – även när det är digitalt. På lång sikt är målet att vi spelar en ännu mer betydande roll för kunder och ägare och att vi gått stärkta ur krisen och då är ett ännu starkare Almi.

 

Vad hoppas du kunna tillföra som vd?
– Att uppmuntra och leda ett lagarbete mot gemensamma mål, där vi prioriterar tillsammans och hjälps åt – för kunderna, ägarna och för varandra – tillsammans kommer vi överträffa både andras och våra egna förväntningar.

 

Kan du till sist kort beskriva Britta Burreau?
– Jag är en nyfiken, uthållig men lite otålig person som ofta är glad. Jag är resultatorienterad både vad gäller mätbara resultat och mjuka värden. Jag tror på ett värderingsstyrt ledarskap, har vi gemensamma värderingar så har vi kompassen när det dyker upp oförutsedda frågor och situationer – och det gör det ju.


Jag är mamma till tre barn varav två bor hemma. Jag tycker om att vara ute och får min inspiration och energi ur interaktion med andra. Utöver glädjen i att vara ute, så är jag intresserad av samhällsfrågor och att hjälpa unga ut i livet och verka för integration och samverkan.