Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
26 november 2019

Tävla om 1,3 miljoner kronor!

Inission innovation award vinnare 2019
2019 års vinnare Charlotta Holmquist och Trued Holmquist, Blixt Tech AB.

Nu har den åttonde upplagan av Inission och Prevas innovationstävling öppnat. Alla bolag med en innovation innehållande elektronik får delta och i potten ligger totalt 1,3 miljoner kronor. En nyhet för i år är att den rafflande finalen avgörs på Epicenter i Stockholm, mitt under NyTekniks final av 33-listan.

Vinsten

Vinnaren av Inission innovation award, som utses av juryn, erbjuds produktionstjänster från Inission värt 1 000 000 kr. Vinnaren får då tillgång till hela Inissions produktionsresurser och kompetens för att industrialisera och producera sin innovation. Genom Prevas erbjuds vinnaren utvecklingstjänster värt 250 000 kr. Prissumman på totalt 1,25 miljoner kr kan användas under ett år.

 

Dessutom delas Publikens pris ut. Det är ett fristående pris där publiken avgör vem av finalisterna som är bäst. Vinnaren av Publikens pris får 50000 kr.

Ansökan

Börja med att föranmäla er. Det är enkelt och tar endast någon minut. Maila till tavling@inission.com och ange följande kontaktinfo:

  • Namn
  • Adress
  • Telefonnummer
  • Mailadress

I ämnesraden skriver ni Intresserad. Då kommer ni att få "Tävlingsregler och formella krav" samt "Mall för affärsplan" skickade till er via mail. Senast den 6 april 2020 ska hela ansökan vara inlämnad.

Villkor

De reservationer vi har är att alla deltagare ska ha ett AB registrerat, att vinnaren bekostar ingående material själv, att innovationen innehåller elektronik och att deltagarna kan offentliggöra sin innovation.

Finalen

Juryn består av Inissions ägare och representanter från Prevas, Almi, Nordea och NyTeknik. De utser de tre bästa bidragen och offentliggör finalisterna den 5 maj. Finalisterna bjuds med till Stockholm där de presenterar sina innovationer inför juryn den 27 maj. Finalen avgörs framför publik och press den 28 maj i ett Draknästet-liknande koncept på Epicenter i Stockholm, mitt under NyTekniks final av 33-listan. Publiken röstar fram sin egen favorit och finalen avslutas med att juryn presenterar vinnaren av Inission innovation award.

 

Under finalkvällen har finalisterna tillgång till egen monter med plats för rollup och bord. Bland besökarna finns journalister, investerare, myndigheter och organisationer.

Välkommen med din innovation!

Tidigare vinnare

Läs mer om tidigare vinnare av Inission innovation award:

 

2019

Blixt Tech

2018: 

Viscando Traffic Systems

2017: 

H&E Solutions 

2016: 

Simplex Motion 

 

Kontaktpersoner

Maria Månsson

Director innovation and research, Prevas
0708-644 399
maria.mansson@prevas.se

 

Olle Hulteberg

Marknadschef, Inission
0707-202 444
olle.hulteberg@inission.com