Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
21 april 2023

Norgald vinner årets Almi Pitch

Norgald är årets vinnare av Almi Pitch under Åre Business Forum. Norgald har utvecklat teknik som identifierar sårbarheter i IT- och OT-komponenter, till exempel i elnät och minskar risken samt föreslår en lösning.

Norgald är årets vinnare av Almi Pitch under Åre Business Forum.
Norgald är årets vinnare av Almi Pitch under Åre Business Forum.
För det första vill jag tacka så mycket, det känns jättebra. Vi har jobbat hårt med att ta fram budskapet omkring vad vårt ganska komplexa forskningsbolag faktiskt gör och priset är ett bevis på att vi lyckats kommunicera vår affärsidé. Men även att det finns både behov och intresse av ökad cybersäkerhet.
Elin Sandahl på Norgald

Norgald har utvecklat en moduleringsprogramvara för att effektivisera cybersäkerhetsanalys och identifiera sårbarheter i kritisk infrastruktur. Det är ett forskningsbaserat koncept som togs fram på högskolan i Skövde. Man såg tidigt en stor potential inom både marknad och teknik. Därför startades ett bolag för att ta produkten till marknaden.

 

Ett hundratal bolag från hela landet hade nominerat sig till årets omgång av Almi Pitch på Åre Business Forum. Tio bolag kvalade in till tävlingen och fick pitcha sin affärsidé inför en erfaren investerarpanel på Copperhill i Åre. Uppgifterna för investerarpanelen var dels att ge värdefull återkoppling på bolagens pitchar men även att bedöma affärsidéns potential.

 

I det första tävlingsmomentet fick företagen genomföra en femminuters pitch inför investerarpanelen. Tre bolag, Norgald, eContinence och Helios tog sig till finalen, där de fick framföra en koncentrerad pitch på två minuter inför publik på Copperhill i Åre. Den slutliga vinnaren röstades fram av publiken.

Jag trodde faktiskt inte att det gick att toppa förra årets startfält. Men jag hade fel. Årets samtliga finalister hade den höjd på idé, team och pitch man letar efter som investerarare. Den stora bredden på affärsidéer bådar också gott inför framtiden.
Säger Joachim Karlsson, vd Almi Invest

Om Almi Pitch

Almi Pitch arrangeras av Almi Mitt och Almi Invest under Åre Business Forum för tolfte året i rad. Det är en unik chans för bolag som befinner sig i tidig fas att få feedback från rutinerade investerare och skapa viktiga kontakter. Bolagen framför också sina pitchar live på stora scenen under torsdagen i en semifinal och en final. Publiken avgör slutligen vem av de tre finalisterna som tar hem priset på 100 000 kr.

Joachim Karlsson, vd Almi Invest
Joachim Karlsson, vd Almi Invest
Eva Högdahl, vd Almi Mitt
Eva Högdahl, vd Almi Mitt