Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
3 december 2018

WomEngage inrättar advisory board

WomEngage 2018 - öppnas i nytt fönster
Anna Lundmark Lundbergh (Almi), Jennie Nilsson (S) och Helena Lindahl (C).

Kvinnors företagande har inte ökat nämnvärt de senaste 35 åren, något som WomEngage vill ändra på. Nyligen inrättades ett advisory board som samlar representanter från flera företagsnätverk och den 28 november höll initiativet ett seminarium i riksdagen.

WomEngage startades 2016 som ett tvärpolitiskt initiativ med målen att skapa en mötesplats mellan näringsliv och politik samt bättre förutsättningar för kvinnor att starta och driva företag. I år upprepade man succén med ett seminarium i Förstakammarsalen i riksdagen. Seminariet fokuserade på tre områden för kvinnors företagande: entreprenören, näringsliv- och företagande samt utblick bortom Sverige. 

 

Idag är 30-35 procent av Sveriges företagare kvinnor. För att skapa en samlingspunkt har WomEngage nu tagit initiativet till ett advisory board där man önskar samla representanter från olika företagsnätverk för kvinnor.

För Almi är det otroligt viktigt att frågan om kvinnors företagande får uppmärksamhet, inte minst från politiskt håll. Vi uppskattar verkligen det initiativ som nu tagits i form av ett advisory board. Almis uppdrag är att bidra till företags tillväxt, så för oss är detta en fin möjlighet.
Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland

- Den största anledningen till att vi från politikens sida önskat ta initiativet till det advisory board som nu formas är att vi menar att det är just skärningspunkten mellan politik och näringsliv som gör WomEngage speciellt. Så nu önskar vi att de som är intresserade av att vara med anmäler sitt intresse, säger Helena Lindahl, riksdagsledamot (C) och en av medgrundarna till WomEngage.

 

- Det finns så otroligt många bra kvinnliga nätverk som opererar enskilt. Vi tänkte att om vi adderar representanter från dessa nätverk i ett advisory board så har vi möjlighet att göra en enorm samhällspåverkan. Varför inte använda WomEngage för att ta ett steg framåt, tillsammans? förklarar Jennie Nilsson, riksdagsledamot (S).

 

Almi är samarbetspartner till WomEngage och har varit med och utvecklat konceptet sedan start. Här kan du se ett sammandrag från WomEngage seminarie i riksdagen: