Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
28 oktober 2022

"Vår finansiering kan få saker och ting att hända"

Porträttbild Anna Mörtberg
Anna Mörtberg. Foto: PB Foto

Vi fångade vår finansieringsrådgivare Anna Mörtberg om det roligaste med att jobba på Almi, om kundmötena och den största nyttan med Almis finansiering - så här svarade hon:

Vilka skulle du säga är de största nyttorna med att använda sig av just Almis lån?

Den största nyttan som jag ser det är att vi med vår finansiering kan få saker och ting att hända, där det annars uppstår låsningar på marknaden. Vår finansiering kan vara den pusselbiten som ser till att en investering eller ett förvärv går att genomföra.

Vår finansiering kan också vara det som får ett nytt företag att kunna starta. Den största fördelen är bredden av olika finansieringslösningar från små lån upp till större krediter, och även garantier gentemot bank som vill dela risken med oss. Möjligheterna är helt enkelt så många.

Du träffar ju varje dag företag som ska ansöka om eller få lån hos oss, vilka är det du möter?

Det skulle jag säga är bland de roligaste med att jobba hos Almi, att vi träffar så många företag i vitt skilda branscher. Gemensam nämnare är tillväxt och utveckling i någon form.
Vi erbjuder finansieringsformer från idéfas till uppstart och expansionsfas.

Det finns flera aktörer som erbjuder företagsfinansiering – hur ska man tänka då man står inför att söka finansiering till sitt bolag?

Jämför alternativen. Kan du lösa lånet i förtid? Vilken är den effektiva årsräntan? Vilka säkerheter behöver bolaget samt ägarna ställa upp med? Finns det kanske stöd eller bidrag att söka?
Samverkar de olika finansiärerna? Jag upplever att vi har ett gott samarbete med bankerna,  där de gärna ser att vi är med och finansierar affärer tillsammans med dem när det behövs.