Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
17 februari 2020

Hej Amjad, Henrik & Per!

Amjad, Henrik, Per
Amjad Abohamad, Henrik Harrtoft och Per Helander.

Almi Skåne välkomnar tre nya rådgivare: Amjad Abohamad, Henrik Harrtoft och Per Helander. Välkomna!

Amjad Abohamad

Hej Amjad! Hur känns det att vara igång på nya jobbet?
– Det är mycket spännande och kändes härligt redan första veckan!

 

Du kommer närmast från Coompanion. Vad gjorde du där?

– Jag jobbade som affärsutvecklare och projektledare på Coompanion Kronoberg de senaste två åren och innan dess så jobbade som bit. IFS-rådgivare på Almi Kronoberg i drygt två år.

 

Vad lockade dig till Almi?

– Först och främst lockades jag av uppdraget att skapa en hållbar tillväxt och den verktygslåda som Almi har utvecklat för att hjälpa företag och företagare att realisera sin tillväxtpotential. Kollegorna är ödmjuka och professionella vilket skapar en fantastisk kultur och en lugn arbetsmiljö. På det personliga planet så finns det en enorm utvecklingspotential för medarbetarna inom Almi.

 

Beskriv din roll på Almi?

– En rådgivare som vägleder företaget i sin tillväxtresa med hjälp av Almis olika verktyg.

 

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag söker ständigt att utvidga mina kunskaper och utveckla de befintliga.


Henrik Harrtoft 

Hej Henrik! Hur känns det att vara igång på nya jobbet?

– Roligt! Mycket att ta in och många härliga kollegor att lära känna. Hittills har det mer än motsvarat mina förväntningar.

 

Du kommer närmast från Nordea. Vad gjorde du där?

– Där arbetade jag som företagsrådgivare. En härlig roll där jag var ansvarig både för företagaren och företaget. Just att rollen var "allt i ett" uppskattades mycket av kunderna. En intressant utveckling inom bank är digitalisering där möjligheten att mer effektivt träffa fler kunder
på ett personligt sätt skapade många spännande dagar med högt tempo.

 

Vad lockade dig till Almi?

– Almis unika roll som marknadskompletterande. Då tänker jag dels på lån men också möjligheten att kunna ge fler möjligheten att växa via affärsutveckling. Min uppfattning är också att Almi genomsyras av god kultur och står på en bra grund av goda värderingar. Sammantaget tror jag att det kommer bli allt viktigare för att nå rätt kunder och medarbetare.

 

Beskriv din roll på Almi?

– För min del kommer jag nu direkt fokusera på en grupp företagare som är ganska glömd idag. Jag tänker då på lite mindre bolag utanför tätorterna i Skåne. Mitt uppdrag kommer vara att inspirera och tillsammans med kunden identifiera och utforska de möjligheter och utmaningar digitaliseringen bjuder på. Ett riktigt spännande och viktigt uppdrag för att hålla hela länet levande! Utöver projektet ovan arbetar jag också med Almis vassa erbjudanden kring affärsutveckling och finansiering.

 

Vad gör du när du inte jobbar?

– Då är det fullt ös med min lilla dotter som precis har hunnit fylla nio månader. Tillsammans med min sambo Emma pendlar dagarna mellan stolt föräldraglädje och lite mild panik när Alma hittar ett nytt sätt att testa sin räckvidd och snabbhet. Andra tidsfördriv som nu fått stryka lite på foten är ett hobbyintresse kring god mat och vin och gärna lite sällskapsspel när tillfälle finns.

 

Per Helander

Hej Per! Hur känns det att vara igång på nya jobbet?

– Spännande! Mycket nytt att sätta sig in i, även om Almis verksamhet har varit välbekant så är det spännande att ta del av Almis strukturerade och professionella arbetssätt, både internt och i de många kundmöten som sker dagligen.

Du kommer närmast  från uppdrag som affärsutvecklingkonsult. Vad gjorde du då?

 Jag har supportat bolag i startup- och utvecklingsfas med strategisk planering och kommunikation.

Vad lockade dig till Almi?

– 1: Möjligheten att jobba i gränslandet: Almi har ett tydligt samhällsuppdrag och gör samtidigt stor positiv skillnad för enskilda entreprenörer och företag, och 2: En i samhället och näringslivet respekterad och väl fungerande verksamhet, jag har tidigare erfarenhet av professionella kontakter med Almi, och såg möjligheten att omge mig med kompetenta och trevliga kollegor som stimulerande.


Beskriv din roll på Almi?

– Hjälper företagare att förflytta sin verksamhet eller idé från A till B, ofta genom att först definiera A och B.


Vad gör du när du inte jobbar?

– Hänger i baskethallen, aktiv med barn i basketföreningen Malbas. Gillar att röra på mig och upptäcka nya upplevelser inom mat, musik och teknik. Trivs bäst i internationell saluhallsmiljö.