Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
30 oktober 2019

Nu söker vi en rådgivare med innovationsspets och affärssinne!

Vill du arbeta med det spännande uppdraget att utveckla skånskt näringsliv?


Skåne är en expansiv region. Näringsliv och företagande prövar idag nya vägar, marknader och arbetsformer i och utanför Sverige. Intresset för att starta, driva och utveckla egna företag växer hela tiden. Mitt i den här dynamiken arbetar Almi Företagspartner Skåne med spännande människor och företag.

 

Nu har du chansen att bli en av oss och vara med och skapa förutsättningar både för företag som vill utvecklas och för människor som vill förverkliga idéer och visioner. Vi arbetar professionellt och affärsmässigt med finansiering och affärsutveckling. 

 

Din roll
På Almi arbetar du, tillsammans med dina kollegor, för att innovativa företagare snabbare ska nå sina mål. Det gör vi genom att erbjuda affärsutveckling och finansiering för att idéer och företag ska kunna utvecklas på bästa sätt. Du analyserar kundens behov, ger råd och coachar kunden framåt, och föreslår lösningar bland Almis och våra partners erbjudanden. Du arbetar med kunden i centrum, proaktivt i olika branscher med våra partners – inkubatorer/acceleratorer, banker och andra organisationer. Det är ett självständigt och utåtriktat arbete med både en rådgivande och kontaktskapande/säljande roll.

Vi har en målstyrd organisation med tydliga leveranser både kvalitativa och kvantitativa. Du kommer att bli en viktig del av vårt team och rapporterar till affärschef på Almi Skåne.

 

Din erfarenhet

Du har akademisk utbildning där specialistkompetensen är av mindre betydelse, men troligtvis är du ingenjör, ekonom eller motsvarande. Du har erfarenheter från innovation och affärsutveckling i startups eller SME. Du ska känna kunna resonera med våra kunder kring förverkligandet av en affärsidé eller en teknisk produkt, och hjälpa till att kartlägga vilka immaterialrättsliga, tekniska och affärsmässiga frågeställningar företagandet står inför. Du har ett analytiskt sinnelag, där företagsekonomi (med resultat- och balansräkningar) är ett välbekant område, precis som att analysera marknaden och driva affärsutveckling antingen i eller gentemot startups, små och/eller medelstora bolag.

 

Din person
Du har en utåtriktad läggning med känsla för människor och förmågan att både analysera personer och affärsplaner samt trivs med att vara operativ. Du är rak och tydlig på ett ödmjukt sätt och har förmågan att vinna förtroende. Du brinner för entreprenörskap, finansiering och kundkontakter samt vill se utveckling och nå resultat. Samtidigt som du är självgående med stort egenansvar är du också en lagspelare som kan samarbeta med andra internt och externt.Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Det är en fördel om du redan har ett regionalt nätverk i Skåne.

 

Placering
Arbetsställe Malmö. I jobbet ingår resor inom Skåne och kundbehovet styr.

Kontakt
ALMI Johan Olsén. Affärschef 040-660 39 31
CHEFSpoolen, Sofie von Homeyer, 0709-24 87 98.

 

Ansökan
Urval sker löpande så ansök gärna omgående, dock senast den 20 november 2019.
Välkommen med din ansökan här!

 

Ansök via Chefspoolen

 

Att arbeta på Almi
På Almi är kompetensnivån hög och samhällsengagemanget en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige.

 

För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Miljön är dynamisk och ger möjlighet till personlig utveckling.

 

Almi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

 

Hos oss erbjuds du en möjlighet att påverka din arbetsdag i ett flexibelt arbete med stort eget ansvar. Du får en utåtriktad tjänst där du träffar många spännande och omväxlande kunder och företag. Givetvis har du också engagerade och duktiga kollegor som stöttar dig i ditt arbete. I tjänsten erbjuds du även möjlighet till kompetensutveckling. Vi har kollektivavtal och värdefulla förmåner. Vi sitter i fina lokaler i centrala Malmö, Kristianstad och Helsingborg.