Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
6 december 2019

Hej Gustav och Fredrik!

Almi Skåne välkomnar två nya rådgivare, Gustav Löfstedt och och Fredrik Wallberg.

Gustav Löfstedt
Gustav Löfstedt, finansieringsrådgivare på Almi Skåne

Hej Gustav! Hur känns det att vara igång på nya jobbet?

 

 Det är alltid roligt med nya utmaningar och alltid spännande att få nya kollegor. Nu fick jag en stökig start med en våldsam skada och lång rehab, men att få komma igång på allvar med mitt nya jobb har hjälpt mig med motivation och drivkraft så att jag kunnat minska sjukskrivningen till en tredjedel av den förväntade. Sammantaget så kan jag väl säga att det känns både roligt och inspirerande.

 

Du kommer närmast från Restate/Svensk Borätt. Vad gjorde du där?

 

 Jag kommer senast från ett bolag inom fastighetsbranschen. Huvudfokus var bostadsrätt och där med ombildning, konsultuppdrag, nyproduktion, styrelseuppdrag, föredrag etc. I grund och botten kommer jag dock från finansbranschen och bank med fokus på kreditgivning. Av tolv år så har i alla fall tio år varit i arbete med företagsrådgivning, var av de sista dryga sju åren hos SEB med bankens företagsaffär.

 

Vad lockade dig till Almi?

 

 Att få arbeta med drivkraften och energin hos entreprenörer samt analysarbete som kreditgivning kräver. Entreprenörer har ofta så mycket energi att det spiller över och det inspirerar mig. Sedan tycker jag det är lite mysigt att ta en kopp kaffe, sätta på Spotify och stänga omvärlden ute och börja klura på lösningar och bara skriva pm. Det är sådant man saknar när man provat andra arbeten, att få lov att vara både extrovert och introvert samtidigt.

 

Vad gör en rådgivare på Almi?

 

 Det återstår väl egentligen att se?! Skämt åsido, man löser de affärer och problem som marknaden inte klarar själv, men som vi som samhälle inte ska vara utan. Detta gör man naturligtvis med vår egen kreditgivning och då genom kundmöten, analys av bolagen, bolla case med kollegor, pm-skrivande, kreditgrupp, men också genom att hjälpa den part vi samarbetar med att ibland tänka annorlunda för att vi ska kunna utveckla både affären och varandra.

 

Vad gör du när du inte jobbar?

 

 Jag har en fru och en liten son vilka är mitt liv. Under 2018 har vi renoverat ett gammalt hus som nu står färdigt för inflyttning och det har tagit upp det mesta av min fritid. Annars är jag en föreningsmänniska av rang, jag är mycket social och älskar mina vänner och någonstans försöker jag motionera lite genom landsvägscykling och gym.

Fredrik Wallberg
Fredrik Wallberg, finansieringsrådgivare på Almi Skåne

Hej Fredrik! Hur känns det att vara igång på nya jobbet?

 

– Det känns fantastiskt bra! Jag har blivit mycket väl mottagen av mina nya kollegor.

Du kommer närmast från SEB. Vad gjorde du där?

 

– Jag arbetade på SEB i 10 år och hade lite olika tjänster. Merparten av tiden arbetade jag som företagsrådgivare på marknader som Helsingborg, Klippan och Malmö.

 

Vad lockade dig till Almi?


– Först och främst så går jag igång på Almis Vision att ”Investera i framtida tillväxt”. Att dessutom få möjligheten att vara med och utveckla företag & företagare på hemmaplan i nordvästra Skåne känns otroligt givande. Jag har, sedan min tid på banken, alltid haft ett bra samarbete med Almi och verkligen förstått vilken nytta vi gör tillsammans.

 

Vad gör en rådgivare på Almi?

 

– Vi hjälper företag att ta sig vidare på sin tillväxtresa och att nå sina mål antingen genom affärsutveckling eller finansiering eller en kombination av dessa.

 

Vad gör du när du inte jobbar?


– Då spenderar jag tiden med familjen. Jag har två energiknippen där hemma, William 5 år och Gustav 1,5 år. Det blir allt från dans till fotboll!